Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na novogodišnjoj konferenciji za novinare rekao da su osnovni ciljevi Republike Srbije mir, zdravlje, odnosno borba sa koronom i ulaganje u zdravstveni sistem, kao i poboljšavanje životnog standarda. Zato je ekipa emisije "Među nama" TV Nova S pokušala da otkrije - koliko su predsednikove želje realne, ali i šta ste vi planirali 2020, a šta očekujete od naredne godine.

Godinu kakva je za nama sigurno niko nije zamišljao onako kako je ispala. A kakvi su vam za nju bili ciljevi?

„Da generalno napredujem u nečemu, ali svi planovi su naravno uništeni i prebačeni na 2021“, „Ciljevi su svi pomereni na 2021. Ovu smo stagnirali. Dobro, prošla je kako je prošla“, „Najvažnije mi je što sam postala mama, tako da je meni za razliku od ostalih bilo stvarno bila najlepša godina ikada, a eto za 2021. samo zdravlje da sačuvamo i to je sve“,  neki su od odgovora anketiranih građana.

Ipak, Aleksandru Vučiću zdravlje nije na prvom mestu. On je juče saopštio koja su to tri cilja koja želi da Srbija ostvari 2021. A na prvom mestu je…

„Mir… Stabilnost… Drugi najvažniji cilj je naravno briga o zdravlju građana… Briga o… tome kako da pobedimo koronu,  ali i kako da unapredimo naš zdravstveni sistem i treći važan cilj o kojem bih nešto detaljnije govorio je dalje poboljšanje životnog standarda građana… „, rekao je na novogodišnjoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Da li je onda normalno ne staviti zdravlje na prvo mesto nakon godine kakvu smo imali?

„Prvi prioritet mir je priličio da je u pitanju mis za izbor lepote, da želimo mir u svetu, mi živimo u miru, i to je nešto što se podrazumeva osim, ako ne postoje neki planovi za koje mi građani ne znamo i nećemo biti obavešteni o tome“, kaže psiholog Ana Vlajković.

Foto:Nova S

„Ono što je prvi prioritet i mora da bude prvi prioritet je zdravlje građana“, napominje ona.

A šta kažu građani o Vučićevim ciljevima?

„U pravu je. Sve što je dao… , mir i zdravlje.., mir sa Srbijom celom i sa strane ovim susedima“, „To zvuči odlično, samo što ja ne verujem puno predsedniku Vučiću, ali to je druga stvar naravno“,  “ Pošto ste vi TV koja nije režimska verovatno ćete me iseći ali mene baš briga, po meni gospodin naš predsednik korektno vodi ovu zemlju. Po meni je trebao samo da redosled preokrene iz druge u prvu zdravlje“, kažu građani.

A tu je i cilj broj tri.

“ Treći prioritet, a to je ekonomski rast koji prilično deluje kao bajka iz ove perspektive kada se govori da se očekuju otpuštanja i smanjivanja plata, a ne povećanje.  Ovo deluje kao jedan spisak lepih novogodišnjih želja, novogodišnja rezolucija, ali vrlo često te novogodišnje želje nisu u bliskoj vezi sa realnošću“, ističe psiholog Ana Vlajković.

Bez obzira na to kako su poređane i koliko su realne, neka nam se ove želje svima ostvare.

Ceo prilog novinara Marka Novičića možete pogledati ovde:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)