Podeli:
Foto:Screenshot/Facebook/Narod narodu

Društvene mreže u Srbiji uzavrele su kada se pojavio snimak sačinjen na Čukaričkoj padini, gde su se pojedni građani pobunili kada je komunalna milicija uz pratnju policije pokušala da uzme robu uličnim prodavcima, zbog čega su je revolitrani prodavci bacali na asfalt, u nameri da spreče "komunalce" i inspekciju.

Snimak koji kruži ne prikazuje sam trenutak kada su ulični prodavci, koje je inspekcija u pratnji komunalne milicije zatekla u uličnoj prodaji, pokušala da spreči, ali su prodavci bacili robu ne želeći da im se preda. Naime, radilo se o nekoliko gajbi jagoda.

Snimak pokazuje trenutak kada je jedna sugrađanka revolitrana samim činom bacanja  jagoda, počela javno da negoduje da prekinu takvo ponašanje, rekavši da je to nečiji trud i znoj, i da prodavce ostave na miru. U tom trenutku njoj je prišla policajka koja je prvp pokušala da je umiri, a onda je došlo do kraće rasprave, gde je sugrađanka ponavljala:”hoćeš da me hapsiš”.

Ubrzo se oko nje okupio veći broj ljudi, od kojih su neki, koji se na snimku ne vide, rekli da su prodavci sami bacili robu, jer nisu hteli da im inspekcija tu robu otme.

“Ovaj što prodaje je bacio jer su krenuli da mu otimaju”, rekla je jedna žena, da bi se zatim jedan muškarac ubacio sa komentarom:

“On se ovde ciganiše za jednu crvenu”.

Foto:Screenshot/Facebook/Narod narodu

“Molimo vas, pustite nas da radimo”, rekao je verovatno jedan od tržišnih inspektora, da bi mu žena uzvratila:

“Sram vas bilo, da li je vas ostavio bez posla, hleba, ljudi što dozvoljavate”, vikala je žena posle čega se snimak prekinuo.

Prvi zahtev svakog protesta mora da bude ukidanje nakazne komunalne policije isključivo napravljene da čuva profit…

Posted by Narod narodu Народ народу on Субота, 23. мај 2020.

Komentari

Vaš komentar