Podeli:
Foto: Wikipedia

Doktor Žarko Ranković, koordinator niškog Štaba za vanredne situacije, rekao je da u hali neće biti svih 1.000 kreveta, već će biti raspoređeni i u drugim objektima sportskog centra.

Hala Sportskog centra Čair u Nišu priprema se za prihvat lakše obolelih od virusa korona a do sada su, prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića, sve prateće radnje urađene, postavljene su i nove podloge i spremno je da od sutra Vojska Srbije krene sa svojim aktivnostima.

Kako je naveo Bulatović, ako bude potrebno, postoji još nekoliko objekata koji će moći da se pretvore u prostore namenjene za prihvat pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, a to su hale škola “Mika Antić” i “Duško Radović”.

U hali Čair, pored svakog kreveta biće obezbeđena nahtkasna, dvadesetčetvoročasovni internet, biće instaliran veći broj televizora, biće dostupan veći broj toaleta, kao i tuš kabina, postojaće prostori za žene sa decom, kao i za rekreaciju.

Inače, do 07.00 jutros na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu hospitalizovano je 13 pacijenata sa virusom korona, dok je 29 sa potvrđenim virusom na kućnom lečenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram