Podeli:
Foto: Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

U Kikindi je juče u tišini sahranjen policajac Radislav B, zvani Bata (59), prva žrtva koronavirusa u Srbiji. Na poslednji ispraćaj otišao je bez pozdrava najbližih, koji su u karantinu.

Supruga Ranka, ćerka Nevena i sin Bratislav, ma koliko su želeli i tražili da se oproste od Radislava, morali su da ostanu u karantinu, piše Kurir.

Na sablasno pustom Mokrinjskom groblju u Kikindi Radislava su na večni počinak ispratili brat Ljubiša i nekoliko članova dalje rodbine i jedan prijatelj. Zbog velikog straha od širenja virusa svi prisutni na sahrani nosili su zaštitne maske, a pogrebnici su bili i u zaštitnim odelima.

Zbog mera donetih usled epidemije koronavirusa u kapeli je pored sanduka moglo da stoji samo pet osoba. Nije bilo ni sveštenika da održi opelo, niti bilo koga da izjavi saučešće. Posle nekoliko minuta došlo je šest pogrebnika u zaštitnim odelima, koji su sanduk izneli iz kapele.

Od Radislava se potresnim govorom oprostio njegov prijatelj i kolega iz policije.

“Bio je dobar i vredan čovek koji je svíma pomagao. I mene je najljubaznije moguće dočekao kada sam se zaposlio u policiji. Delili smo istu kancelariju čak 15 godina. I u dobru í u zlu, Stalno sam mu govorio: Bato, uspori malo, nemoj toliko da juriš i radiš. Međutim, on to nije slušao. Uvek mu je na prvom mestu bilo da pomogne što većem broju ljudi. Nikada te nećemo zaboraviti” – setnim glasom je, zadržavajući suze, rekao njegov kolega iz policije.

Nesrećni čovek umro je kao što je sahranjen. Sam. Ni u poslednjim satima njegovog života supruzi i deci nije bilo dozvoljeno da ga posete i oproste se od njega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram