Za sve one dame koje su s dolaskom jeseni poželele da promene boju kose, čuvena škotska frizerka Suzi MekDžil otkriva koje su nijanse najpoželjnije.
Inspiracija je, kako kažu, u toplim napicima. Za plavuše su tu nijanse karamele i javorovog sirupa, dok će brinete rado nositi pramenove u boji tople čokolade.
Ako si poželela da ove jeseni nosiš tople plave tonove, neka tvoj izbor bude boja koju zovu začinjeni sirup od javora.
„Baš koliko ukusno zvuči, toliko i sjajno izgleda. Ova boja nadahnuta javorovim sirupom daje kosi topli ton, dok tamnije naznake cimeta, klinčića i đumbira deluju u spoju kako bi kosi dali dimenziju i dubinu“, kaže za Glamur Suzi, umetnička direktorka u Rainbow Room International salonu.
„Da bi se postigao željeni izgled, oko lica idu svetliji tonovi pomešani s nekoliko pramenova tamnijih tonova koji ne umanjuju glavnu javorovu nijansu“, dodala je ona.
I zaista, to je dobar izbor za sve plavuše koje se bore sa postojanošću svoje boje meda, a odlična je i za brinete koje žele da posvetle kosu.
S druge strane, one brinete koje žele da istaknu bogate smeđe tonove trebalo bi da se poigraju toplom čokoladom.
„Tokom hladnijih meseci tamnoj kosi može nedostajati vlage, pa ona zbog toga zgleda dosadno i beživotno. A kremasto osveženje nadahnuto vrućom čokoladom daće brinetama ono što im je potrebno da bi im kosa zasjala punim sjajem“, ističe Suzi.
Ona kaže i da se ovaj izgled kod brineta lako postiže uz pomoć tretmana koji kosi vraćaju sjaj. Uz pomoć ovog tretmana stvoriće se utisak višedimenzionalnosti i iluzija punije i poslušnije kose.
Zagasita crvena boja inspirisana vinom neretko se može naći na listama najtraženijih jesenjih boja. Ali ove sezone posebno su atraktivni narandžasti tonovi.
„Ovaj trend se fokusira na živopisne bakarne tonove s tamnijim nijansama ili izraženim korenom kako bi se postigla višedimenzionalna boja. Narandžasti tonovi podstiču sjaj, a zahvaljujući njema će kosa delovati zdravije, toplije i imaće sjaj“, kaže Suzi.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: