Očišćeno i iseckano voće ako samo malo odstoji počne da menja boju, prima neku smeđu nijansu. Da se to ne bi dogodilo, u svoju voćnu salatu dodajte sok limuna.
Slatki komadi voća menjaju boju usled oksidacije, do koje dolazi kad je voće izloženo kiseoniku, odnosno vazduhu. Iako promena boje zapravo ne utiče mnogo na ukus voća, sigurno ga čini manje primamljivim, piše Index.
Zato probajte da dodate malo limunovog soka.
„Limunov sok pomoći će vam da produžite rok voćne salate. Limunska kiselina je prirodni antioksidans, a osim što voćnu salatu održava svežom, može poboljšati njen ukus. Kiselost citrusa naglasiće slatkoću ostalog voća“, kaže dijetetičarka Keri Gans za Well and Good.
Na četiri šoljice voća preporučuje se dodati dve kašike limunovog soka i jednu kašičicu šećera. Limun i šećer pomešajte u maloj posudi, a kad se šećer otopi, prelijte voćnu salatu. Naravno, tačna količina limunovog soka koju koristite na kraju zavisi od vašeg ukusa. Voćnu salatu čuvajte poklopljenu u frižideru.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: