Foto:J. M. S./ATAImages

Vrhovni sud u Hrvatskoj nedavno je doneo odluku da pevačici Severini Vučković oduzme starateljstvo nad sinom Aleksandrom, te da puno starateljstvo dodeli dečakovom ocu - biznismenu Milanu Popoviću.

Severina se danas pojavila u Opštinskom sudu u Zagrebu, u društvu svoje advokatice, azbog neprimerenog ponašanja prema direktorki Osnovne škole Ljiljani Klinger i bivšoj direktorki Poliklinike za zaštitu dece i mladih Grada Zagreba Gordani Buljan Flander. Reč je o postupku koji je iniciralo tužilaštvo nakon što su otkrili da je pevačica obema poslala više od 150 poruka neprimerenog sadržaja, piše Dnevnik.hr.

Tužilaštvo, za koje su te poruke bile uvrede i zastrašivanje s ciljem uznemiravanja, u podignutoj optužnici traži od suda da Severinu osudi na uslovnu kaznu od 10 meseci s trogodišnjom rokom doslednosti stava. Severinina tvrdnja da je poruke slala revoltirana postupanjem Klinger i Buljan Flander u postupku koji se vodio radi odluke s kojim će roditeljem dečak živeti. Za tužilaštvo, s obzirom na sadržaj, broj i učestalost slanja, daleko prelaze granicu iskazivanja protesta i revolta koji se može tolerisati u društvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Po završetku ročišta, Severina se obratila okupljenim medijima.

„Jako je zanimljivo da je optužnica DORH-a protiv mene podignuta u rekordnom roku jer ja nisam imala svoju ‘radost‘ koja će mi pomagati – a kažu da sam ‘lepa‘. Ono što je bitno je da je u ovom postupku, normalno, sve tajno, ali ono što je bitno, jako smo dugo ovde bili. Kad sam govorila o ljudima involviranim u ovo na pres konferenciji pre pet godina, onda mi se nije verovalo. Sada, kad su doneli ovu presudu Vrhovnog suda, koju je odobrio neki gospodin Đuro Sesa, ne znam ko je taj čovek, Vrhovni sud je doneo odluku za manje od godinu dana da mi se ponovno uzme dete zbog proceduralne greške, jer veštaci nisu hteli doći i još su napisali da, ako se i sad to sve ponovi na Županijskom sudu na koji se sad to sve vraća, vraća se u stvari na jednu suspektnu odluku. Vraća se na nepravomoćnu privremenu meru, a ne pravomoćnu presudu. Dakle, privremena nepravomoćna mera od gospođe Tee Golub koja inače u sudskim postupcima traje šest meseci, ne više, u mojem je slučaju trajala 20 meseci. Prekjuče sam pročitala da je predsednica sudskih veštaka bila upitana za moj slučaj, i ona je rekla da sutkinja uopšte nije smela uzeti veštaka Grošića jer on nije sudski veštak. I ne samo to, on se opravdao da je kognitivno nesposoban i da ne može doći na Županijski sud i onda je sud rekao da se to ponovi, da se vrati na tu nepravomoćnu presudu Tee Golub, koja to uopšte nije. To je nepravomoćna privremena mera. Da li to znači da je normalno u državi Hrvatskoj da se protiv ‘lepe‘ nije podigla optužnica DORH-a zbog toga što je pila kafu s raznim ‘radostima‘, a ja koja, eto, kažem da sam lepa, ali nisam pila kafu s tim ljudima, niti bih to ikad napravila, niti bih išla s njima u isti kafić gde te ‘radosti‘ obitavaju“, rekla je Severina, piše Jutarnji.hr.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

„Ako sam nešto zaboravila, imam i napismeno, ali ovo je stvar gde DORH, znači država, protiv mene, a ja nisam ‘lepa‘, ja se nisam bavila vetroelektranama, nekim dobitima – i oni protiv mene podignu optužnicu u roku od devet meseci. A za isto to vreme, ja vodim borbu za starateljstvo nad detetom i ja sam problem. 12 godina! Znači, u jednom slučaju Vrhovni sud i državno advokatstvo u manje od godinu dana, prvo me osuđuju da sam ja kriva, a onda mi ukidaju starateljstvo nad detetom, znači – nećeš više, ja nisam dobra zato što govorim po medijima, ja ovako moćna sam 11 godina po sudu bez svog deteta. Moje dete, zapravo naše dete, nije jedino. I ovo je problem čitavog sistema. Meni su se javljale žene od 2019. godine. Ja sam rekla da ću im pokušati pomoći. Šta god da se dogodi s mojim slučajem. A dogodiće se jer ja verujem u pravdu. Ali će biti veliki sumrak ako neko ko pije kafu s ‘lepom‘ postane ta ‘radost‘. To da se nije podigla optužnica zbog tih nekih vetroelektrana, u redu ako je oko love, ali to da prodajete decu – nećete“, dodala je pjevačica.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

„Ako je problem majka koja se 11 godina bori za svoje dete, pa dete seljakaju s jednog mesta na drugo i sad je napokon našlo svoj mir, kako to da država Hrvatska nije otvorila postupak protiv oca deteta o kojem se pisalo da je, citiram iz novina, prao novce preko Zagrebačke banke. Zagrebačka banka je za to platila velike penale. Ima još jedan romantični gest oca mog deteta. Naime, on je pokupovao pola Hrvatske i to je romantično zato što on kupuje zemlju po kojoj ja hodam, ali kupio je na firmu koja nije na njegovo ime i on, u stvari, to kupuje i tako se to radi. Rekli su mi da se tako to radi na kafama. Za njega to odrađuje čovek koji se zove Ladislav Matić. On vam je sada u 10 posto svih firmi, ne Milanovih, nego Celanovinih na Kipru“, zaključila je Severina za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Severina izgubila starateljstvo nad sinom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare