Andrijana Lazić Foto:Screenshot/Instagram/andrijanaalazic

Istraga tragične smrti pevačice Andrijane Lazić iz Bijeljine mogla bi da doživi novi obrt, nakon što su porodici pokazane slike nesrećne devojke načinjene prilikom preuzimanja tela u Beogradu.

Na njima nisu vidljive velike povrede iako je Andrijana pod još nerazjašnjenim okolnostima navodno pala sa 24 sprata hotela u Dubaiju 10. januara ove godine, potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi u koju se uključilo više bezbednosnih službi, pišu bosanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Porodici, zbog stanja šoka, do sada nije pokazan ovaj materijal. Njeni članovi porodice su u dilemi da li odobriti ekshmaciju tela, jer to nosi nove traume, dok na drugoj strani postoji želja da se sazna puna istina o svim dešavanjima kobnog 10. januara između 9 i 11 časova ujutro, piše 24.com Banjaluka.

Devojke u sobi nisu čule ništa, a ovaj detalj zbunio je mnoge koji rade na rasvetljavanju slučaja.

Tri devojke koje su bile sa pokojnom Andrijanom Lazić u sobi hotela u Dubaiju, po povratku u Bijeljinu otkrile nekoliko važnih detalja vezanih za tragičan događaj, tvrdi više pouzdanih izvora.

Njih četiri su, nakon razgledanja Dubaija, zaspale u dve odvojene dvokrevetne sobe istog apartmana. Sve tri, uključujući i devojku koja je spavala u istoj sobi sa Andrijanom, tvrde da kobnog jutra nisu čule apsolutno ništa i da su se probudile tek nakon tragedije.

Obdukcija je pokazala da u Andrijaninom telu nije bilo tragova alkohola ili narkotika. Da li su devojke koje su bile te večeri sa njom pile alkohol, za sada nije zvanično potvrđeno.

„Prema njihovoj verziji, prethodnih dana ništa nije upućivalo da će se desiti bilo šta slično, zbog čega su bile relativno bezbrižne. Andrijana jeste bila pomalo depresivna i povučena, ali nije pokazivala znake da bi mogla nauditi sebi“, naveli su izvori bliski poridici za pomenuti medij.

Ono što je šefa policije u Dubaiju opredelilo da u prvi mah odredi zadržavanje Andrijanininih drugarica do okončanja istrage, bio je niz sumnji u vezi okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

U policiji je ostao i Andrijanin telefon u kojem se, prema navodima izvora, nalaze i poruke preteće sadržine koje bi mogle biti povezane sa eventualnim motivima ovog događaja.

Ipak, na ličnu molbu Andrijaninog oca Nebojše, sve tri devojke koje su sa njom bile u Dubaiju, puštene sutradan 11. januara, kada su imale povratni let. Nakon dolaska u Bijeljinu, razgovarale su sa njim, ali sa licima iz njegovog okruženja. Razgovor je, kako se saznaje iz više izvora, piše pomenuti medij, bio kratak, imajući u vidu stanje šoka u kojem su se nalazile.

Smrt žena se u ovom arapskom emiratu retko ispituje, zbog postojanja određenih društvenih normi i običaja. Slučaj Andrijane Lazić je izuzetak, jer su se za njega navodno zainteresovali i pojedini pripadnici određenih i američkih i ruskih bezbednosnih službi, prvenstveno zato što je Andrijanin otac Nebojša Lazić, kao pripadnik MUP Republike Srpske učestvovao u više međunarodnih akcija posebno u oblasti borbe protiv terorizma.

Andrijana Lazić Foto:Screenshot/Instagram/andrijanaalazic

Sumnju policije u Dubaiju podgrejala je i navodna zvanična potvrda pojave bar dve kriminalno-obaveštajne grupe koje bi mogle biti zainteresovane za smrt ćerke Nebojše Lazića, jer bi ga nanošenjem emotivnog udara odvojili od poslova na koje je bio usmeren, navode mediji u Bosni.

U način na koji je stradala Andrijana se sumnja i zbog toga što su sigurnosne mere na 24 spratu hotela takve da je relativno teško pasti sa te visine, bar na način kako se odigralo u ovo slučaju.

Soba je imala izlaz na terasu i ogradu visoku metar i po, kako prenose bosanski mediji.

Soba na 24 spratu je, kako su rekle devojke, imala izlaz na terasu. Od unutrašnjosti je odvajaju klizna vrata, svojevrsni pokretni stakleni zid. Međutim, sama ograda oko terase je visine oko metar i šezdeset centimetara, tako da je, prema njihovim izjavama, Andrijani dopirala skoro do brade.

Kako je neko Andrijanine visine i građe mogao, bez uzimanja stolice ili neke druge pomoći, neopaženo preskočiti ogradu, pitaju izvori iz istrage. Osim toga, pogled sa te visine, kažu dalje, deluje prilično otrežnjujuće i zaista treba hrabrosti da se ograda pređe bez predomišljanja.

Ovo dovodi u sumnju i teoriju da je smrt mogla nastupiti kao posledica pokušaja pravljenja selfija. Nameće se pitanje onima koji istražuju slučaj kako bi devojka koja je tek nešto viša od ograde mogla da se slučajno prebaci preko nje. Osim toga, Andrijanin telefon je pronađen u sobi. Dakle, nije ga nosila u rukama u kobnim trenucima.

Andrijana Lazić Foto:Screenshot/Instagram/andrijanaalazic

I teorija, da se iznenada probudila i bunovna krenula mahinalno ka terasi, ili da je imala napad astme, takođe je upitna, jer bi se ili morala razbuditi i zaustaviti u sudaru sa ogradom, vetrom i svežinom koja vlada na toj visini.

Oni koji su poznavali Andrijanu kažu, da jeste duže vreme bila utučena zbog neuspele ljubavne veze, ali da nikada nije ni pomišljala da naudi sebi. U jednom od razgovora sa posebno bliskom prijateljicom, uplašeno je reagovala na pitanje da li joj takve misli padaju na pamet, jer , kako je rekla, „ne bi mogla priuštiti takvu bol svome ocu“ za kojeg je bila izuzetno vezana, piše 24.com Banjaluka.

U istragu će se navodno uključiti i FBI.

U traženju ogovara na pitanje šta se tačno desilo, mogli bi se uključiti i istražioci američkog FBI, kako piše pomenuti medij. Asistenciju bi mu mogle pružiti i pripadnici sličnih službi više drugih država. Sam Lazić je najavio da će, nakon četrdesetodnevnog pomena otputovati u Dubai i sam pogledati dokaze iz istrage.

Na sahrani, među više od hiljadu i po ljudi, pojavio se i niz ličnosti iz bezbednosnog sektora sa diplomatskim statusom Amerike, Engleske, Nemačke, zemalja iz okruženja, te niz funkcionera iz Republike Srpske i BiH, među kojima je bio i bivši ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić.

BONUS VIDEO: Komemoracija i sahrana Šabana Šaulića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare