Sve je veći broj bivših radnika Željka Mitrovića koji u javnost iznose detalje rada na njegovovj televiziji, a oglašavaju se i oni koji su bili deo njegovih mučnih rijaliti programa.

Jedno od najpoznatijih lica ružičaste televizije, voditeljka Dušica Jakovljević, nedavno je dala otkaz na ovom radnom mestu, a onda je progovorila o razlozima odlaska. U eksplozivnom intervjuu Jakovljevićeva je kao razloge za napuštanje Pinka navela to što čelnici ove televizije nisu želeli da joj izađu u susret i nakon više godina rada na račun uplate veću sumu, kako bi mogla da podigne kredit za stan.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedino što sam ja želela i što mi je obećavano, sad već ima dve godine, jeste da novčani iznos koji sam dobijala na račun, deo plate koji je išao na račun, bude toliki da mogu da podignem kredit za stan. Rečeno mi je da će to biti rešeno. Dve godine sam čekala. Nisam tražila ništa što nije moje. Na nečijih šest hiljada kvadrata, moja deca valja imaju prava na svojih šezdeset“, rekla je voditeljka, otkrivši da očekuje različite reakcije posle emisije.

Ovo nije prvi put da televizija Pink na čelu sa Željkom Mitrovićem izbegava uplaćivanje cele plate na račune svojih radnika. Ipak, u primeru Dušice Jakovljević jasno je da Mitrović ne zazire od uskraćivanja osnovnih potreba ni svojim najvećim zvezdama. Jakovljevićeva je, naime, godinama bilo jedno od zaštitnih lica ove televizije, ali čini se da ni to nije bilo dovoljno da joj vlasnici Pinka obezbede normalne uslove za život.

Pre deset godina, Mitrovića je putem otvorenog pisma na Fejsbuku bivša radnica TV Pink Milena Petković optužila da joj nije isplatio mesečne zarade.

„Zaposlila sam se kao novinar u informativnoj redakciji televizije Pink. Videla sam Vas nekoliko puta. Pored lifta, u zgradi televizije, a videla sam i Vaša gostovanja u televizijskim programima. Ali, nisam ovde da bih pričala o Vama. Ovde sam da bih pričala o sebi“, počela je svoje pismo nekadašnja zaposlena.

„Ovde bi trebalo da Vas zamolim da pokušate da nađete način da platite ono što dugujete – meni, ali i mojim strpljivim kolegama. Nećete verovati, ali u najgledanijoj, Vašoj televiziji, rade sjajni ljudi koji imaju vanredan talenat, vredni su, odgovorni… I pozajmljuju novac da bi došli na posao – plaćaju da bi radili za Vas“, poručila je ona tada.

Osim bivših zaposlenih, Pinkovu mašineriju javno su osudili i nekadašnji učesnici rijaliti programa ove televizije.

Mina Vrbaški Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Mina Vrbaški postala je deo ovog programa dok je bila maloletna i njeno učešće takođe su obeležili skandali, ali je nakon ubistava koja su se dogodila u maju u Srbiji, apelovala da rijaliti programi treba da se ukinu. Ona je tada podelila video snimak iz tekuće sezone „Zadruge“, u kojem se vidi mlada devojka Anita Stanojlović.

Anita je učesnica rijalitija koja je u tom trenutku imala 19 godina, dobila je dete dok je bila maloletna, a kako je sama rekla, ušla je „Zadrugu“ kako bi zaradila novac upravo za svoje dete. U pomenutom video snimku ona govori: „I ja ću to uraditi, pa mene žalite. Neka bude dan žalosti zbog mene“, jasno aludirajući na tragične događaje koji su se dogodili u našoj zemlji.

Mina, nekadašnja učesnica istog rijalitija, otvoreno je kritikovala ovakvo ponašanje, ali i emitovanje istog.

„Ja sam nažalost bila deo ovoga, uništila sam sebi život zbog odluke da učestvujem, vučem posledice i dalje, ali uprkos svemu neću ćutati. Ovo je monstruozno i ovo mora da stane. Ova devojka ima dete, a preti masovnim ubistvom. Samo prekinite više. Dosta je“, napisala je Vrbaški u svojoj objavi na Tviteru, pa u komentarima dodala:

„Znam da sam jedina koja je učestvovala u ‘Zadruzi’ i sada govori ovo. Pre nego što me osudite i kažete bilo šta, samo na trenutak se zapitajte zašto svi drugi ćute. Iz straha. I ja se isto bojim, ali ne mogu više da ćutim“, poručila je Mina tada.

Ana Ćurčić je postala deo javne scene u septembru prošle godine kada je njen, sada već bivši, partner Zvezdan Slavnić ušao u šestu sezonu rijaliti šou-programa „Zadruga“. Nakon javne preljube koju je doživela, Ana Ćurčić je prihvatila poziv televizije Pink i odlučila da se javno suoči sa Slavnićem, kao i da pred kamerama iznese svoju istinu.

Ona je u emisiji „Ispovest“ koja se emituje na portalu Nova.rs rekla da su čelnici Pink televizije znali da je ona žrtva nasilja, kao i da skoro deset godina od strane svog partnera trpi psihičko i fizičko zlostavljanje.

Ana je ulaskom u Belu kuću postala jedna od najpopularnijih osoba u zemlji, njeno ime se gotovo svakodnevno pojavljivalo na svim naslovnim strana, a u jednom trenutku se sve okrenulo protiv nje, te ona postaje žrtva televizije Pink.

Ana Ćurčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Unutra sam proživela golgotu što se tiče mnogih stvari, ali kada sam izašla napolje sam postala svesna kako je to narod gledao. Strašno je bilo gledati, šta je on sve radio. Kada je Zvezdan izašao iz Bele kuće, ja sam rekla Zorici Marković da ću ja sad biti kriva za sve i jesam bila. Imala sam vrlo mučnu noć sa njim, to je ona scena gde je krenuo da me gađa kamenom, da sam ja njega napravila u nasilnika i tako dalje. Ja sam jednom bila izvedena iz ‘Zadruge’ kada je Zvezdan dobio krivičnu prijavu jer mi je podigao krevet ili me je pljunuo. Taj čovek je bio iz Bosne koliko se sećam, bio je inspektor tamo i tamo je bila jedna od članica produkcije, ja sam je pitala šta treba da uradim, a onda je rekla da je to neki čovek koji je rijaliti fan i koji šalje prijave. Ja sam naravno poslušala i rekla okej, oni su mi rekli samo se odrekneš toga i da je to bila gluposti najobičnija. Mene je tada insprektor pitao da li ja to zaista želim, ja sam ga pogledala i pitala, ponašala sam se kao dete koje pita učiteljicu. Ja to tada nisam potpisala ali mi je inspektor rekao da se time pozabavim kada izađem.“

Ćurčićeva je u našoj emisiji otkrila i šta bi rekla čelnicima produkcije kada bi imala priliku za to.

„Kako vas nije sramota? Da ovo radite nekome ko je majka i ćerka i da se na tome uzimaju pare.“

Ana Ćurčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je ovom prilikom otkrila i da li se kaje zbog ulaska u „Zadrugu“.

„Kajanje kao kajanje zbog nekih pogrešnih poteza mi navlači samo negativnu energiju, samo bih loše prošla, a prošlost da vratim ne mogu, uradila sam to, stojim iza toga, da li je bitno da li sam bila kontradiktorna ili nisam, mene to stvarno ne zanima. Meni su to površne stvari, nemam šta kome da se pravdam. Da li sam znala šta je rijaliti, da li sam znala da će ovaj linč da mi se dešava, ni jednog trenutka – verovala sam produkciji Pinka.“

Vesna Vukelić Vendi je bila učesnica Pinkovog rijalitija „Farma“ 2010. godine, a pet godina kasnije je opet bila deo istog programa. Ipak, danas nema lepe reči o ovakvoj vrsti televizijskog sadržaja.

Vesna Vukelić Vendi Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Sa jedne strane da, rijaliti više nije ono što je bio, sada postoje ti učesnici koji imaju svoja leđa u spoljnom svetu i sve im je dozvoljeno. Sada dođe taj Ružni Mića i on ima uputstva iz spoljnog sveta koga da gazi i kako to da projektuje, a ima tu i mnogo drugih i sve su to neke zaštićene strukture i ne pada mi na pamet da ja kao jedna mudra osoba ulazim u priču sa ljudima koji su zaštićeni u osam nekih pojaseva“, ispričala je Vendi aludirajući na pevača Miroslava Pržulja poznatijeg kako Lepi Mića.

BONUS VIDEO: Kako je član Zakona izbrisan nakon što se Pink žalio na njega: Rijaliti prebačeni na akte koji nemaju zakonsku snagu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare