Meri Cetinić Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Meri Cetinić izgradila je uspenu karijeru na prostoru bivše Jugoslavije koja je traje decenijama, a njen privatni život obeležio je veliki gubitak.

Pevačica je stekla popularnost raskošnim glasom, a najveće uspehe postigla je kao članica grupe „More“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je bila deo ovog sastava, nastavila je solo karijeru.

U periodu osamdesetih godina Meri Cetinić bila je jedna od najtraženijih pevačica na prostorima nekadašnje Jugoslavije, a 1981. i 1982. godine proglašena je i za pevačicu godine.

Kada je imala 23 godine ostala je u drugom stanju i dobila ćerku Ivanu, ali joj brak nije dugo potrajao, te se o detetu sama starala.

„Kratko je trajao moj brak, u koji sam ušla trudna s 23 godine, jer sam mislila da to tako treba da ide, onako starinski. Našu kćerku sam podigla sama“, rekla je Meri svojevremeno, piše „Blic„.

View this post on Instagram

A post shared by exyupesmee (@exyupesmee)

Njena ćerka nasledila je od majke talenat za muziku, pa su tako 2014. godine snimile album „Dozovoli mi“.

Sedam godina kasnije, Ivana je preminula nakon borbe sa opakom bolešću.

„S neizmernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula juče u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja predivna poetska duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat i humor činile su naš život srećnim, prepun ljubavi… Opaka bolest je pretila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvezdama, a tvojoj neutešnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano ‘Mami, I love you’ odzvanjaće u mom srcu zauvek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi“, napisala je neutešna pevačica tada.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših prirodnih pevačica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar