Foto: Kevin Winter / AFP / Profimedia

Sa osvojenim 28. Gramijem u karijeri, Bijonse je postala umetnica sa najviše osvojenih nagrada ikada.

PROČITAJTE JOŠ

63. godišnja dodela nagrada Američke muzičke akademije, Gremi, održana je u nedelju uveče. Trevor Noa bio je domaćin ceremonije iz kongresnog centra u Los Anđelesu, preko puta uobičajenog doma dodele nagrada u Staples Centeru.

Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo osim, za određeni broj izvođača i nominovanih.

Među izvođačima su se našli Bed Bani, Tejlor Svift, Dua Lipa, Kardi Bi i Megan d Stalion. Bijonse je vodila sa devet nominacija, a sa osvojenim 28. Gremijem u karijeri, Bijonse je postala umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije ikada.

Tejlor Svift odnela je kući možda najznačaniju nagradu: za album godine, folklore. Bili Ajliš i njena numera Everything I Wanted  dobile su nagradu za muzički zapis godine.

Među ostalim značajnijim dobitnicima našli su se Hari Stajls, čija je pesma Watermelon Sugar proglašena najboljom pop numerom.

Najbolji novi izvođač je Megan d Stalion, najboljim duetom proglašena je pesma Rain On Me koju izvode Lejdi Gaga i Arijana Grande, dok je Dua Lipa odnela nagradu za pop album godine.

Celu listu dobitnika pogledajte OVDE.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)