Breskvica Foto: Printscreen/RTS

Anđela Ignjatović Breskvica je sinoć nastupila na prvoj polufinalnoj večeri sa pesmom "Gnezdo orlovo", a njenu pesmu komentarisao je i region.

Breskvica uveliko važi za favorita na ovom takmičenju, barem ako je suditi po broju pregleda na Jutjubu, ali i drame koja prati njenu numeru.

PROČITAJTE JOŠ

Već nekoliko meseci mlada pevačica bila je na meti prilično bizarnih kritika, a sada se na sve to osvrnuo i hrvatski Jutarnji list.

„Optužili su je da je poklonica đavola, da ima genocidnu pjesmu i pjeva o Hitlerovom ljetnikovcu: Pogledajte kakva se pojavila“, naslov je pomenutog članka u kom navode da je ona favorit takmičenja, ali koju su dežurni demonolozi pre takmičenja optužili da je sledbenica đavola jer je ispod pupka istetovirala đavolje rogove (tako se bar kaže). Ona je na scenu RTS-a izašla je u beloj haljini s etno motivima, s anđeoskim krilima na ramenima i oreolom.“

Breskvica Foto: Printscreen/RTS

„Da, ja sam beli anđeo – kaže Breskvica koja vodi na kladionicama srpskog izbora za Evrosong, uprkos onima koji joj predbacuju da peva „genocidnu“ pesmu koja legitimizuje masakr i etničko čišćenje nad Albancima na Kosovu. Ima i onih kojima se ne dopada naslov njene pesme „Orlovo gnezdo“. Oni pevačici zameraju da je opevala Hitlerov letnjikovac“, piše Jutarnji.

Podsetimo, Breskvica je sinoć prošla u finale koje će se održati 2. marta.

BONUS VIDEO: Breskvica – Intervju nakon učešća na PZE

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare