Kerol Midlton Foto:EPA/GERRY PENNY

Majka princeze od Velsa je uspešna preduzetnica.

Majka Kejt i Pipe Midlton i vlasnica kompanije Party Pieces, Kerol Midlton nije imala lako detinjstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, ona je deo života provela u takozvanom domu, jer njeni roditelji nisu mogli da finansiraju njene studije, otkrila je ona u intervjuu za „Telegraf“.

Vrlo mlada je počela da radi, te se već sa 16 godina zaposlila kao stjuardesa u kompaniji BOAC, koju je potom kupio „British Airways“, prenosi „Stil“. Zahvaljujući poslu upoznala je budućeg supruga Majkla Midltona, sa kojim se ponovo vratila na selo.

Zahvaljujući pripremama za rođendan ćerke Kejt, shvatila je da uživa u kreativnom procesu dekoracije. Ubrzo je pokrenula i takav biznis sa svim potrebnim materijalima za zabave i rođendane.

„Shvatila sam da na tržištu postoji rupa, da nema stvari potrebnih za uređenje raznih zabava koje ne bi bile preskupe, a koje bi dobro izgledale. Zbog toga sam odlučila da ih sama dizajniram. Odnela sam neke prototipe onoga što sam mislila da je dobro nekim trgovcima na Haj Stritu, ali odbili su me“, prisetila se jednom za „Daily Mail“.

Kerol Midlton Foto:EPA/ANDY RAIN

Kako je otkrila, posao se posebno razvio nakon što je počela da plaća reklame u dečjim časopisima, a već 1992. godine je počela sa online prodajom.

Posle više od trideset godina rada, njena firma vredi oko 40 miliona dolara, a ukupno bogatstvo Kerol se procenjuje na oko 67 miliona dolara. Njeno poslovanje je toliko dobro išlo, da je i njen suprug dao otkaz kako bi mogao da joj pomogne. Ogromno bogatstvo koje je stekla najviše je trošila na decu – Kejt, Pipu i Džejmsa. Posvetila se njihovom obrazovanju, te su se školovali na prestižnom koledžu Marlborough, na kojem jedna godina košta oko 37 hiljada evra, prenosi „Stil“.

Kejt Midlton upisala Sent Endrjus, koji je potpuno promenio živote svim članovima porodice jer je tokom studija upoznala sadašnjeg supruga, princa Vilijama. Mnogo se govorilo i o tome da je Kerol „naučila“ Kejt da zavede princa.

Kako je porodica Midlton izgubila svoju privatnost, Kerol i njen suprug su prodali svoje imanje i kupili novo, u blizini Kejt i Vilijama.

BONUS VIDEO: Big Ben u Londonu

Komentari

Svi komentari (0)