Foto: Printscreen, Arhiva, N1

Pevačke zvezde bivše Jugoslavije potresene su vešću o smrti legendarnog hrvatskog muzičara Krunoslava Kiće Slabinca. Ana Bekuta, Nada Topčagić i Slavko Banjac za Nova.rs su rekli po čemu će pamtiti kolegu koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji regionalne muzike.

Ana Bekuta je tužnu vest saznala upravo od nas, a kako kaže, Slabinca će pamtiti po izuzetnoj interpretaciji i nezaboravnim pesmama:

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Uuuu, bre! Nisam znala. Bio je divan umetnik, čest gost Beograda do rata. Pamtiću ga po izuzetnoj interpretaciji i nezaboravnim pesmama. Slava mu“, rekla je kratko potresena pevačica.

Nada Topčagić prisetila se i poslednjeg susreta s njim i istakla da je odrasla uz Slabinčevu muziku.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Stravično! Baš me je potresla vest. Tužna sam zbog Kiće. Sretali smo se na nekoliko mesta na turnejama. Naše poslednje viđenje je bilo 1991. godine na svadbi u Minhenu. Malo je stariji bio od mene. Obeležio je jedno vreme tokom stare Jugoslavije. Odrasla sam uz njegovu muziku. Sve te generacije odlaze. Takvi ljudi su unikati jedne države“, rekla je Nada za Nova.rs.

Pevač Slavko Banjac se osvrnuo na trag koji je Slabinac ostavio iza sebe kada je u pitanju muzika.

Slavko Banjac Foto: Printscreen/YouTube/TvPink

PROČITAJTE JOŠ

„Stvarno mi je žao. Kićo je za sobom ostavio par neizbrisivih momenata u našoj muzici. Nismo se družili, ali veoma sam ga poštovao. Tužno je sve što se dešava. Malo, malo pa neko mnogo drag ode. Saučešće najbližima“, izjavio je pevač Slavko Banjac.

Podsetimo, kako su javili hrvatski mediji, legendarni muzičar Krunoslav Kićo Slabinac, zvezda bivše Jugoslavije, preminuo je jutros oko 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je ležao već tri meseca.

Kićo je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile. Uprkos uspešnom zahvatu, oporavak se zakomplikovao jer mu rana na grudnom košu nije zarastala kako treba.

Muzičar nakon toga imao još nekoliko operacija, te da se njegova porodica nadala da će se oporaviti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)