Pokrovsk Foto:Diego Herrera Carcedo / AFP / Profimedia

Ukrajina tvrdi da su 122 ruska vojnika poginula, a da je 201 ranjen danas na pravcu grada Pokrovska u Donjecku u Ukrajini.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je danas na Fejsbuku da je na ukrajinskom frontu bilo 144 borbenih sukoba tokom 24 sata, od čega je čak trećina kod Pokrovska.

Ukrajinski generalštab navodi da su ruske snage izvele 49 vazdušnih udara sa 56 projektila, kao i da su koristile 556 dronova i izvele više od 3.300 napada na položaje ukrajinskih trupa i naseljena mesta, preneo je Ukrinform.

Na frontu Pokrovsk, ukrajinski branioci su osujetili 53 ruska napada u blizini 11 različitih naseljenih područja. Rusi su bili najaktivniji u blizini naselja Novohrodivka, Nikolajevka, Ptiče i u pravcu Zelenog Polja.

Pročitajte još:

Ističe se da su ukrajinske snage na pravcu Harkova danas eliminisale ili ranile 69 ruskih vojnika, kao i da su uništile tenk, tri artiljerijska sistema i 63 ruska drona.

Kako su se ruske snage poslednjih nedelja kretale ka putu E-50 (Donjeck-Pokrovsk), verovatno su pretile ukrajinskim snagama opkoljavanjem, što je dovelo do povlačenja Ukrajine. Portparol ukrajinske brigade na frontu Pokrovsk priznao je 22. avgusta da je ovo rusko napredovanje podstaklo ukrajinske snage da se povuku kako bi zaštitili svoje osoblje.

Neki ukrajinski komandanti na frontu kod Pokrovska takođe su rekli za Asošiejted pres u članku objavljenom 22. avgusta da su se novi ukrajinski regruti u regionu povremeno povlačili sa svojih pozicija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare