Rusija Ukrajina rat Foto:EPA-EFE/Stringer

Ruske snage intenziviraju napade iz kopna i iz vazduha kako bi zauzeli istočni ukrajinski grad Avdijevku, rekao je najviši gradski zvaničnik. "Stvari u sektoru Avdijevka postale su još teže. Intenzitet sukoba je u porastu već neko vreme", rekao je šef vojne uprave Avdijevke Vitalij Barabaš za medijsku kuću Espreso TV.

„Rusi su otvorili još dva sektora iz kojih su započeli napade – u smeru Donjecka… i u takozvanoj industrijskoj zoni. Neprijatelj pokušava da juriša na grad iz svih smerova“, dodao je. Zvaničnici kažu da nijedna zgrada nije ostala netaknuta nakon meseci bitaka u gradu poznatom po golemoj koksari. Ostalo je manje od 1500 stanovnika od 32.000 pre rata.

POGLEDAJTE JOŠ:

Velik deo borbi usmeren je na industrijsku zonu. Barabaš je ranije rekao da su ukrajinske snage poslednjih dana potisle ruske snage u blizini Stepova, sela severozapadno od Avdijevke.

Ukrajinski i zapadni vojni analitičari kažu da je Rusija pretrpjela velike gubitke, iako se bitka za grad retko spominje u ruskim vojnim depešama. Ruski vojni blogeri takođe su izvestili o ukrajinskim uspesima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar