Volodimir Zelenski i vojska Ukrajine Foto:EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je tokom sastanka sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom i predsednikom Litvanije Gitanasom Nausedom u Kijevu, da očekuje da će Ukrajina na samitu NATO-a u Viljnusu u julu dobiti jasan signal o svojoj budućnosti u Alijansi.

„Ako Alijansa želi da bude moćna i ne vidi svoje postojanje bez Ukrajine, trebalo bi da dobijemo bar neki modalitet naše budućnosti u NATO-u, neke konkretne stvari… Ne govorimo o članstvu danas, razumemo da tokom rata ne možemo postati članica NATO-a, ali moramo dobiti uveravanja da ćemo posle rata biti. I upravo to je signal koji želimo da dobijemo da će Ukrajina nakon rata biti članica NATO-a“, poručio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare, javlja Ukrinform.

Volodimir Zelenski i vojska Ukrajine Foto:EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Prema njegovim rečima, poseta predsednika Poljske i Litvanije je još jedna potvrda snažne i pravovremene podrške Ukrajini, a posebno – uoči Samita NATO u Viljnusu.

Zelenski je izrazio zahvalnost za vođstvo Varšave u stvaranju tenkovske koalicije i aktivno učešće u koaliciji boraca.

POGLEDAJTE JOŠ:

U razgovoru sa Gitanasom Nausedom, ukrajinski predsednik je zahvalio Litvaniji na odluci da kupi dva lansera NASAMS za prebacivanje u Ukrajinu.
Kako prenosi Ukrajinska agencija, danas su u nenajavljenu posetu Kijevu doputovali predsednici Poljske i Litvanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar