Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/YVES HERMAN

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zatražio je brze projene u operacijama ukrajinske vojske i najavio razrešenje zapovednice medicinske službe.

Potez ukrajinskog predsednika najavljen je u nedelju nakon sastanka s ministrom odbrane, Rustemom Umerovim, i dogodio se u isto vreme dok traju rasprave o načinu vođenja rata protiv Rusije koji traje već 20 meseci te o brzini kojom napreduje ofanziva na istoku i jugu zemlje.

„Na današnjem sastanku s ministrom Umerovim postavljeni su neki prioriteti. Imamo još jako malo vremena za rezultate. Potrebna je brza akcija za nadolazeće promene“, naglasio je on.

Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/YVES HERMAN

Zelenski je kazao da je smenio general-zapovednicu Tatjanu Ostraščenko s pozicije predvodnice medicinskih snaga.

„Zadatak je jasan, kao što je već više puna naglašeno u javnosti, pogotovo među zdravstvenim radnicima na frontu, potrebna nam je temeljna promena zdravstvene podrške za naše vojnike“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Glavni komandant ukrajinskih oružanih snaga, general Valerij Žaluznji, rekao je da rat ulazi u novu fazu kad je Ukrajini potrebno više sofisticirane tehnologije kako bi se suprotstavila ruskoj vojsci.

Iako je više puta rekao da će za napredovanje biti potrebno vremena, Zelenski je opovrgao da je rat ušao u pat-poziciju i pozvao zapadne partnere Kijeva, uglavnom SAD, da održe nivo vojne pomoći Ukrajini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar