Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Donalda Trampa kao predsedničkog kandidata na mitingu u Pensilvaniji obezbeđivala je Tajna služba. Zašto je bivši predsednik imao državno obezbeđenje iako više nije na dužnosti i kako je delovala Tajna služba objašnjava reporter N1 Petar Gajić.

Od 1968. kada je izvršen atentat na predsedničkog kandidata Roberta Kenedija svi kandidati i pre zvanične nominacije imaju obezbeđenje tajne službe.

Pročitajte još:

Na grafičkom prikazu lokacije mesta Batler u Pensilvaniji gde se dogodio atentat, žutom je označena pozicija Trampove bine. Desno od Trampa je štala ne kojoj je bio snajperista Tajne službe.

Publika je bila na travnjaku između bine i velike zgrade na koju se popeo napadač. Neobjašnjivo je zašto tu nije bilo agenata Tajne službe. Razdaljina između te zgrade i mesta gde je bio Tramp je 150 metara.

Svedoci kažu da su videli čoveka koji puzi po krovu zgrade i da su vikali policajcima da je neko na krovu i da ima pušku, ali da je napadač uspeo da ispali pet metaka pre nego što je oboren. Ciljao je Trampa u glavu, pogodio ga je u uho, a jedan od očevidaca ima zanimljiivu teroiju zašto je Tramp ostao živ, piše N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar