Izrael Palestina Gaza rat Foto:Tanjug/AP Photo/AP Photo/Hatem Moussa/EPA-EFE/MOHAMMED SABER/Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov/Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Večeras bi američki predsednik Džozef Bajden trebao da se obrati iz svog kabineta i pošalje zahtev za više novca za Izrael i Ukrajinu, prenosi BBC, čiji dopisnik iz Izraela navodi da postoje sumnje da uskoro kreće kopnena invazija na Gazu.

Reporter BBC-a s granice Izraela i Gaze piše da saveznici dolaze u Izrael: predsednik SAD-a, kancelar Nemačke i premijer Velike Britanije, a gomilaju se trupe i tenkovi na granici.

Džo Bajden Foto:EPA-EFE/MIRIAM ALSTER

Rezervisti su tokom poslednjih nekoliko dana dobili slobodne dane kako bi se videli s porodicama.

„Dakle, kada se posete saveznika, kojima su Izraelci objašnjavali svoje planove, završe, a to će biti uskoro, očekuje se da će Izrael krenuti s kopnenom invazijom na Gazu“, piše BBC, a prenosi N1.

Podsećamo, izraelska državna televizija KAN objavila je da je izraelska vojska završila pripreme za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze.

Pročitajte još...

Navedeno je da već tri dana nema sukoba između izraelske vojske i palestinskih grupa u pograničnom području Gaze.

Objavljeno je da su sve radnje, uključujući kretanje i položaj snaga, pokazali da je izraelska vojska završila pripreme za ulazak u Pojas Gaze, te da je kopnena operacija koja će biti izvedena u Gazi druga faza rata.

Gaza već doživljava tešku humanitarnu krizu bez struje, dok voda, hrana, gorivo i medicinske potrepštine ponestaju.

Sve informacije o ovom događaju pratite u našem blogu.