Medison Kotorn Foto: Pete Marovich / Getty images / Profimedia

Madison Kavtorn, inače najmlađi kongresmen SAD, poznat po svojim oštrim stavovima prema LGBT populaciji, uhvaćen je u "gej aferi", nakon što je objavljen njegov privatni seks snimak.

Najmlađi kongresmen Sjedinjenih Država rekao je da se „neće povući“ nakon što je procurio njegov goli snimak na kojem se pretpostavlja da ima seksualni odnos s drugim muškarcem.

Madison Kavtorn, kojem je inače tek 26 godina – a koji je takođe invalid, rekao je da se na snimku vidi kako se „šali sa prijateljem, pokušavajući da bude zabavan“.

„Ponašali smo se glupo i šalili se. To je to. Neću se povući pred ucenom“, rekao je on.

Republikanac, koji se kandiduje za reizbor u Severnoj Karolini, prvi put je izabran sa 25 godina – minimalnim uzrastom za Kongres SAD.

Kada je ušao u nacionalnu političku arenu, u Republikanskoj partiji viđen je kao zvezda u usponu.

PROČITAJTE JOŠ

Pobedio je kandidata tadašnjeg predsednika Donalda Trampa koji je podržao republikanske predizbore, a zatim je zaokružno pobedio svog demokratskog rivala na opštim izborima 2020. godine.

Međutim, Kavtorn, koji je delimično paralizovan u saobraćajnoj nesreći 2014. godine, brzo je izazvao kontroverzu.

Bivši investitor u nekretnine i motivacioni govornik suočio se sa odgovorom svoje stranke nakon što je u martovskom intervjuu tvrdio da su ga kolege poslanici pozivali na orgije i da ih je video kako uzimaju kokain.

On je takođe optužen da je uskratio medicinsko i porodično odsustvo bivšoj članici kongresnog osoblja pre nego što ju je otpustio – što je on negirao.

Kevin Makarti, lider manjine u Predstavničkom domu, najviši republikanac u Kongresu, nedavno je rekao da je Kavtorn „izgubio moje poverenje“.

Kavtorn se takođe suočio sa prekorom nakon što se pojavio snimak na kome ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog naziva „nasilnikom“, a ukrajinsku vladu „neverovatno zlom“.

Prošlog meseca, Kavtorn je takođe bio deo kontroverzi jer je doneo napunjen pištolj i sa njim pokušao da prođe kroz obezbeđenje aerodroma u Severnoj Karolini.

Medison Kotorn Foto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

Mediji sada pišu i o gej skandalu. Video snimak koji je procurio prikazuje Kavtorna golog u krevetu kako se gura uz neidentifikovanu mušku osobu.

Video je objavio „American Muckrackers“, politička grupa za prikupljanje sredstava koja se protivi njegovoj anti LGBT politici.

U saopštenju, grupa je rekla da je video snimak dobila od anonimnog izvora koji je nekada bio donator kampanje gospodina Kavtorna.

Do curenja videa  dolazi samo nekoliko dana pre primarnih izbora 17. maja na kojima će se on boriti za svoje mesto u Kongresu u Severnoj Karolini, gde se suočava sa nekoliko republikanskih kandidata. Prevremeno glasanje je već u toku.

BONUS VIDEO: Ambasador SAD kod premijerke, Dodik kod Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar