Milivoje Katnić Foto: Savo Prelević/Vijesti

Viši sud u Podgorici je danas saopštio da je privremeno blokirao imovinu bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića.

Katnić je od aprila u pritvoru zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj učestvujući u skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru tadašnjem šefu kriminalne organizacije iz Beograda Veljku Belivuku i njegovom saradniku Marku Miljkoviću.

Sadašnji glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je u junu rekao da je finansijskom istragom utvrđeno da Katnić u Bajramovici i Novom Selu ima nekretnine vrednodsti 1,05 miliona evra sagrađene od marta 2019. do 2023. godine.

Katnić je ćerki poklonio 50.000 evra, a sinu 106.000, ali taj novac je i dalje na njegovom računu.

Sve to znači da su Katnićevi troškovi od kraja marta 2019. do 2023. iznosili oko 90.000 evra, a svi njegovi prihodi i prihodi njegove supruge, ćerke i sina iznosili su oko 205.000 evra, bez odbitaka troškova za života, naveo je tada Novović.

On je tada kazao da je 735.000 evra bilo potrebno Katniću da u Bajramovici izgradi zgrade, pomoćne objekte, bazene, ograde i ostalo.

Katnićev sin Radan je u otvorenom pismu medijima naveo da nisu tačne te tvrdnje.

Mediji danas prenose intervju sa Katnićem iz pritvora o tome da o njegovom „hapšenju i golgoti nije odlučila pravda već politika, domaća i inostrana, sa Istoka i Zapada“.

Katnić je dodao da je već šest meseci u samici, pod neprestanim video-nadzorom i da „ta to vreme nijednom nije video mesec, a sunce je video samo dva puta“, da „ne izlazi u šetnju i sve vreme je u nekoliko kvadrata“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare