najnovija vest - pokrivalica
Ilustracija: Nova.rs

Ukrajinske snage koje deluju u ruskoj Kurskoj oblasti uništile su drugi ključni most, saopštio je 18. avgusta komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Mikola Oleščuk.

U postu na Telegramu, Oleščuk je objavio video koji prikazuje, kako je rekao, „precizan“ vazdušni udar na strukturu, prenosi Blic.

„Minus još jedan most!“, dodao je on.

Mikola Oleščuk, komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Foto: Ukrainian Armed Forces / WillWest News / Profimedia

Nije navedeno gde se tačno nalazi most, ali se spekuliše da je i u ovom napadu korišćen američki HIMARS.

Ovo je, u slučaju da se sve navedene informacije u potpunosti potvrde, drugi ključni most koji su uništile ukrajinske snage poslednjih dana, što će ometati sposobnost Rusije da pojača svoje trupe u odbrani Kurska.

Prema informacijama na kanalu Maš, sada je u toj oblasti ostao samo jedan upotrebljiv most.

Himarsom uništen most u Kursku

Podsetimo, u subotu je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Ukrajina upotrebila zapadne rakete, verovatno američke proizvodnje HIMARS, da uništi most preko reke Sejm u Kurskoj oblasti u Rusiji.

„Prvi put je Kurska oblast pogođena raketama zapadne proizvodnje, verovatno američkim HIMARS-om. Most preko reke Sejm u okrugu Gluškovo je potpuno uništen, a volonteri koji su pomagali evakuisanom civilnom stanovništvu su ubijeni“, navela je Zaharova u odgovoru na pitanja medija, objavljenom na Telegramu.

Kursk Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Oleščuk objavio je na Telegramu snimak rušenja mosta na reci Sejm u Kurskoj oblasti u Rusiji, navodeći da su ukrajinski piloti visoko preciznim udarima pogodili „neprijateljska uporišta“, opremu, logističke centre i rute za snabdevanje.

Pročitajte još:

Most na reci Sejm nalazi se u blizini grada Gluškova i povezuje delove Kurske oblasti pod kontrolom Rusije i delove te oblasti u kojima je Ukrajina napredovala od početka napada 6. avgusta.

Kijev tvrdi da je u operaciji u Kursku, koja je počela 6. avgusta, zauzeto 1.150 kvadratnih kilometara ruske teritorije i 82 naselja, uključujući i grad Sudža.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare