Foto: X/Visegrád 24

Izraelski specijalci, obučeni kao civili i medicinsko osoblje, infiltrirali su se u utorak u bolnicu Ibn Sina u okupiranom gradu Dženin na Zapadnoj obali i ubili tri palestinska muškarca, navode izraelski i palestinski zvaničnici.

Hamas je naveo da su ti ljudi bili borci Dženin brigade, krovne grupe naoružanih palestinskih frakcija u gradu na Zapadnoj obali. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su teroristi povezani sa Hamasom i Islamskim džihadom, a ministar izraelske vlade je pohvalio operaciju.

Prerušeni specijalci su se „pojedinačno infiltrirali u bolnicu, uputili se na treći sprat i ubili mladiće“, izvestila je palestinska državna novinska agencija VAFA, pozivajući se na izvore iz bolnice.

IDF je saopštila da je gađala borca Hamasa Mohameda Jalamneha koji je „nedavno bio umešan u promovisanje značajnih terorističkih aktivnosti i koji se krio u bolnici Ibn Sina u Dženinu“.

Dva brata su takođe ubijena u raciji.

Izraelski krajnje desničarski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir objavio je na društvenim mrežama snimak nadzora iz bolnice na kojem se vidi kako izraelske snage nose puške, ali i da su obučeni kao medicinsko osoblje, medicinske sestre, žene u hidžabama. Jedna osoba koristila je invalidska kolica, a druga je nosila auto sedište za bebe.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bolnica je saopštila da su trojica muškaraca spavala u vreme napada.

Palestinsko ministarstvo zdravlja osudilo je napad i gađanje zdravstvenog centra i pozvalo Generalnu skupštinu UN i nevladine organizacije da pruže neophodnu zaštitu medicinskim centrima i ekipama hitne pomoći.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar