Foto: Dnevnik.hr/DHMZ

Središnju, severnu i istočnu Hrvatsku u popodnevnim satima zahvatilo je snažno nevreme, na šta su ranije upozoravali iz DHMZ-a.

Kod Samobora je olujni vetar slomio drveće koje je palo i na put što je otežalo saobraćaj.

„Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa auto-puta ispred Bregane“, piše 24 sata.

Nevreme je zahvatilo i mesto Brdovec u Zagrebačkoj županiji.

„Krenulo je kao i prošle godine za vreme one strašne oluje. Vidim da su dva stabla blizu mene iščupana, bojao sam se da se ponavlja isto kao i prošle godine“, rekao je jedan meštanin Brdovca za Danas.hr.

Slična je situacija i kod Zaprešića. Vetar je nosio iščupano drveće, a oni koje je nevreme zateklo na putu morali su da čiste put za prolaz.

Crometeo javlja kako je jako grmljavinsko nevreme zahvatilo i Posavinu te deo severozapadne Hrvatske.

Inače, stupanj pripravnosti na moguće vremenske neprilike podignut je na narandžasto za Zagrebačku i Osječku regiju.

„Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u saobraćaju“, poručuju iz DHMZ-a.

DHMZ javlja i kako su izražena grmljavinska nevremena koja mestimično donose obilnu kišu, grad te olujne udare vetra već zahvatila središnju i istočnu Hrvatsku. „Prilagodite se i zaštitite“, apelovali su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Jutarnji list.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar