Foto: Freedom of Russia Legion

Ruski dobrovoljački korpus i Legija sloboda Rusije, paravojne formacije koje se bore na strani Ukrajine, objavile su da su njihovi borci ušli na teritoriju Belgorodske oblasti u Rusiji. Oni kažu da trenutno napreduju kroz region u nekoliko pravaca.

Vest o ovome preneo je RBC Ukrajina, pozivajući se na Telegram kanale ovih paravojnih formacija.

Jutros su borci Legije slobode Rusije (FRL) najavili povratak na rusku teritoriju. Oni su svoje postupke opravdavali navodeći godine ugnjetavanja pod rukovodstvom ruske vlade i želju „da oslobode narod Rusije od diktature Kremlja“.

„Legija maršira na izbore“, zaključili su.

Nakon toga, izvori RBC-Ukrajine potvrdili su ulazak Ruskog dobrovoljačkog korpusa u Belgorodsku oblast. Prema izveštajima, oni su napredovali u nekoliko pravaca.

Pored toga, na rusku teritoriju su ušli i dobrovoljački korpusi Sibirskog bataljona. Oni su objavili video na kojem se vidi grupa boraca kako napreduje duž šumskog područja.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ranije smo rekli da rušenje zločinačkog diktatorskog režima u Rusiji na miran način nije izvodljivo. To se može uraditi samo silom. Večeras smo počeli da ispunjavamo to obećanje. U toku su žestoke borbe unutar ruske teritorije“, navodi se u njihovom saopštenju.

Borci Legije slobode Rusije izvršili su racije na rusku teritoriju u više navrata i naišli na ruske vojne snage.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare