Majorka Foto: Thomas Reiner / imago stock&people / Profimedia

Aerodrom u španskom gradu Palma de Majorka obustavio je sve letove zbog velike kišne oluje koja je poplavila ostrvo Majorku na kom se nalazi. Fotografije sa aerodroma otkrivaju razmere haosa koji je uzrokovala velika količina padavina. Jedan od videa prikazuje zaposlenog na aerodromu koji roni kako bi pokazao koliko je voda duboka. Na drugim videima koji se šire društvenim mrežama vidi se da prokišnjava krov iznad radnji na aerodromu.

Kašnjenja i otkazivanja odlazaka i dolazaka predviđena su do večeras, a putnici iz aviona koji su uspeli da slete pre obustave ostali su na pisti zarobljeni u avionima. Određeni broj letova je preusmeren.

„Od više od 900 letova planiranih za danas, 100 ih je preusmereno ili otkazano. Rad aerodroma bio je obustavljen oko dva sata. Tokom tog vremena niti jedan let nije krenuo niti sleteo na aerodrom“, rekao je portparol aerodroma i dodao kako se šteta još ne može proceniti.

„Prema meteorološkoj agenciji Aemet, u jednom satu palo je 45 litara kiše, a u nekim trenucima je padalo i do 90 litara, što je uzrokovalo poplave i na nekim ulazima na aerodrom i u zgradi terminala“, saopštili su sa aerodroma.

Veliki deo popularnih turističkih mesta na istoku zemlje pogodila je olujna kiša sa gradom. To je izazvalo bujice na ulicama, ljudi su se našli u vodi do članaka, automobili i kante za smeće plivale su niz ulice, koje su više izgledale kao reke.

Lokalni mediji javili su da su hitne službe zabeležile više od 320 incidenata povezanih s vremenom od ponedeljka uveče , a najgore je bila pogođena regija Levante, gde se očekuje nastavak oluja do četvrtka, prenosi Dnevnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar