Foto: Printscreen/Youtube

Američka policija je objavila snimke koje prikazuju haotične trenutke nakon što su policajci stigli na mesto masovne pucnjave u banci u središtu Kentakija, dok napadač kog nisu mogli da vide s ulice ispaljuje metke na njih.

Jedan policajac je upucan u glavu nekoliko minuta nakon što je stigao na mesto pucnjave, dok je njegovog partnera okrznuo metak. Zamenik šefa policije Paul Hamfri je na konferenciji za novinare govorio o ključnim detaljima snimaka i pohvalio policajce zbog junaštva.

Policija je dojavu o pucnjavi primila u 8:38 ujutro, a dvojica policajaca su stigla na mesto događaja tri minuta kasnije. Još nisu ni izašli iz automobila kada je napadač počeo da puca na njih. „Natrag, natrag, natrag“, viče jedan od policajaca, dok se u pozadini čuje pucnjava.

Fotografija s nadzorne kamere prikazuje 25-godišnjeg napadača u farmerkama, plavoj košulji i patikama kako drži pušku, dok je okružen razbijenim staklom unutar zgrade. Iz policije tvrde da je napadač postavio zasedu kako bi napao policajce čim stignu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Hamfri je objasnio kako policajci zbog refleksije nisu mogli da vide napadača kroz staklena ulazna vrata, dok je on imao dobar pogled na njih. Na snimci se vidi kako policajac izvlači pušku iz prtljažnika patrolnog automobila i daje naredbu kolegama da ga pokriju.

U pucnjavi je ubijeno pet, a ranjeno osam osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar