Pozar kineski trzni centar Novi Beograd
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Gust dim koji se širi Zaprešićem zabrinuo je građane, a vatrogasci su potvrdili da je izazvan požarom u skladištu firme Eko-flor plus.

Iz vatrogasne stanice Zaprešić su napomenuli i da je 40 vatrogasaca na terenu, ali i da stiže pomoć iz Zagreba, prenosi N1 Zagreb.

Zamolili su građane da ne izlaze iz kuća, kao i da zatvore vrata i prozore, ali da još uvek nemaju konkretne detalje o samom požaru.

Takođe, iz PU zagrebačke za N1 su potvrdili da je oko 18.50 sati izbio požar u postrojenju u Industrijskoj ulici u Zaprešiću.

„Za sada nitko nije povređen. Vatrogasci gase požar, a policijski službenici osiguravaju mesto događaja“, kazali su iz zagrebačke PU.

Zamenik gradonačelnika Alan Labus za Večernji list izjavio je da se zapalila plastika u odlagalištu otpada i niko na svu sreću nije stradao.

„Požar u jednom od objekata na obodu odlagališta smeća Eko flor, verovatno se plastika zapalila. Niko nije stradao“, rekao je.

Oglasili su se i iz MUP-a Hrvatske pa pozvali građane da pripaze.

„Molimo građane Zaprešića i okolnih mesta da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog delovanja plinova, kao i da se ne približavaju mestu događaja kako bi operativne snage mogle nesmetano delovati.“

***

BONUS VIDEO – Požar na Ceraku: Gorela automehaničarska radnja, s vatrom se borilo 15 vatrogasaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar