Foto: TANJUG/AP Photo/Petr David Josek/Pritnscreen/channel3now.com

Češka policija objavila je danas snimak iz zgrade fakulteta u Pragu u kojoj se juče dogodilo masovno ubistvo. Na snimku se vide specijalci naoružani do zuba kako trče po hodnicima, kao i trenutak kada su studenti izvedeni iz zgrade sa podignitim rukama iznad glave.

Na današnjoj konferenciji za štampu saopšteno je da brzi dolazak policije sprečio veći broj žrtava, kao i da je u hodnicima fakulteta bila gomila municije i oružja.

Direktor policije u Pragu Martin Vondrašek rekao je da su sve žrtve identifikovane i da je policija obavestila porodice nastradalih. Dodao je da je broj povređenih 25 osoba i da su svi kojima je bila neophodna operacija u stabilnom stanju.

Vlasti su navele da sada nadgledaju i društvene mreže zbog potencijalnih pretnji koje mogu da objavljuju oni koje je ovaj tragični događaj inspirisao.

Foto: Pritnscreen/channel3now.com

„Pokušaćemo da napravimo razliku između stvarnih i glupih pretnji“, rekao je Vondrašek.

Veza zločina u šumi i pucnjave na fakultetu

Policija takođe istražuje mogućnost da je napadač bio povezan sa slučajem ubistva dve osobe u šumi blizu Praga prošle nedelje. Glavni inspektor kazao je da na tom slučaju rade desetine, ako ne i stotine ljudi.

„Svi ljudi koji su na bilo koji način povezani sa tim slučajem, ukoliko su se našli na tom području u vreme ubistva su pronađeni i isključeni kao potencijalni počinioci“, rekao je on.

Direktor službe za spasavanje rekao je da će balistički dokazi koji se još uvek čekaju, potvrditi da su pucnjava na fakultetu i ubistvo u šumi povezani.

Pročitajte još...

„Ali dok nam ne stignu rezultati nastavićemo da istražujemo. Za sada ne možemo ništa da 100 odsto potvrdimo“, kazao je on.

U oružanom napadu u Pragu David Kozak je na Filozofskom fakultetu u četvrtak posle podne otvorio vatru iz puške i ubio 13 mahom studenata i osoblja fakulteta, a 14. žrtva je sam napadač koji se ubio kada ga je policija opkolila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar