Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci/AP Photo/Andrew Harnik

Prema anketama sprovedenim širom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), 70 posto Amerikanaca ne želi da se aktuelni predsednik Džozef Bajden drugi put kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine.

Najmanje 57 posto birača Demokratske stranke izjavilo je da demokratski lider Bajden ne bi trebalo da bude kandidat za drugi mandat, a taj je procenat bio 86 posto među republikancima i 66 posto među biračima koji sebe opisuju kao nezavisne.

Procenat onih koji misle da Bajden dobro obavlja svoju dužnost predsednika smanjila se s 46 posto u oktobru na 41 posto u novembru, a procenat onih koji su rekli da ne odobravaju Bajdenovu politiku porastao je s 50 na 54 posto.

Džo Bajden Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Samo 14 posto ispitanika reklo je da je ekonomija vrlo dobra, dok je stopa onih koji su izrazili odobravanje Bajdenovoj ekonomskoj politici ostala na 38 posto.

Istraživanje, koje je pokazalo da velika većina ispitanika ne želi da se Bajden kandiduje, navodeći njegovu starost i zdravstveno stanje kao razlog, otkrilo je da 61 posto ispitanika ne želi bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji je prošlog meseca najavio kandidaturu za izbore 2024. godine.

POGLEDAJTE JOŠ:

U anketi je 37 posto republikanaca, 61 posto nezavisnih i 88 posto demokrata reklo da ne želi da se Tramp kandiduje za drugi mandat.

Istraživanje su sproveli televizija CNCBC i kompanija All-America Economic Research.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar