Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI; Facebook; Screenshot/Министерство за внатрешни работи

Ministar pravde Severne Makedonije Krenar Loga razgovarao je danas u Ankari sa turskim kolegom Jilmazom Tunčem o postupku za izručenje Ljupča Palevskog, prvoosumnjičenog za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje devojčice i frizera.

To je saopštilo ministarstvo pravde Severne Makedonije, navodeći da je turski ministar Logu obavestio da je „sudski proces za Palevskog završen i da se očekuje završetak administrativnih postupaka“, kao i da se „po zavšetku administrativnog dela očekuje da bude ekstradiran u Severnu Makedoniju“.

Dodaje se da je Loga zahvalio Tunču na brzoj reakciji i hapšenju Palevskog i „istakao da je to dobar znak za društvo, da se kazne oni koji su počinili zločin“.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog, uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj po međunarodnoj poternci, a 11. decembra mu je određen ekstradicioni pritvor.

Turske sudske vlast su Palevskog 29. decembra stavile u 40-todnevni privremeni zatvor u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi „Balikesir“, „radi obezbeđenja njegove ekstradicije Severnoj Makedoniji, u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca“.

Tela maloletne Skopljanke Vanje i frizera Panča iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 27, odnosno, 24. novembra, pronađena su 3. decembra.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar