Foto:TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da će obratiti socijaldemokratama i liberalima oko buduće saradnje i poručila da očekuje drugi mandat na ovoj poziciji.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da će se obratiti socijaldemokratama i liberalima oko formiranja većine u Evropskom parlamentu.

„Zahvaljujem evropskim glasačima na ukazanom poverenju. Danas je dobar dan za Evropsku narodnu stranku, pobedili smo, mi smo garant stabilnosti. Vodila sam kampanju u 17 zemalja, slušala sam iskazane zabrinutosti i videla sam da je puno poverenja u EU. Hvala svima onima koji su toliko truda uložili u ovaj uspeh. Izbori su nam dali dve ključne poruke: ovaj centar i dalje stoji, to je budućnost Evrope, ali je istina i da je desnica ostvarila bolji rezultat. Već od sutra obratićemo se velikim političkim porodicima, SPD i liberalima. Uvek sam govorila da želim izgraditi snažnu većinu za snažnu Evropu. Moj je cilj da nastavim na ovom putu koji su proevropski, proevropski“, rekla je ona u Briselu i napomenula da očekuje drugi mandat na ovoj poziciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare