Foto: Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov opisao je invaziju Rusije kao „teroristički rat.” Prema Reznikovu, ruske trupe su ubile više ukrajinskih civila nego vojnika. Veliki broj civilnih država tokom agresije Rusije na Ukrajinu doveo je do velikog broja poziva međunarodne zajednice da se sprovede istraga Rusije zbog potencijalnih ratnih zločina.

Samo u višednevnom granatiranju lučkog grada Mariupolj, ima 1.207 stradalih, izjavio je zamenik gradonačelnika Serhej Orlov koji je dodao da se ta brojka odnosi samo na tela koja su sklonjena sa ulica.

Prema njegovim rečima, 47 ljudi je sahranjeno u masovnoj grobinci pošto nije bilo moguće dospeti do groblja izvan grada i nisu svi identifikovani.

Sve veći broj civilnih država u agresiji Rusije na Ukrajinu doveo je do velikog broja poziva međunarodne zajednice da se sprovede istraga Rusije zbog potencijalnih ratnih zločina u danu kada su ruske snage bespoštedno bombardovale civile, uključujući i porodilište u Marijupolju.

Potpredsednica SAD Kamala Haris je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom u Varšavi, gde je došla da bi potvrdila američku podršku saveznicima na istočnom krilu NATO-a, oštro osudila ruski vazdušni napad na porodilište i scene okrvavljenih trudnica koje se evakuišu, kao i druge napade na civile.

Dešavanja u Ukrajini možete pratiti na našem lajv blogu Nova.rs

BONUS VIDEO: Porodilište u Harkovu 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar