Vojska Ukrajine Foto:Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je tokom noći napala ruski aerodrom Morozovsk i brojna skladišta nafte i goriva u tri ruska regiona.

Vojska je saopštila da je u napadu na aerodrom pogođeno skladište municije gde su ruske snage držale avio-bombe, što je potvrdio i ukrajinski Generalštab, prenela je ukrajinska agencija Unian.

Napad na skladišta nafte i skladišta goriva u Belgorodskoj, Kurskoj i Rostovskoj oblasti izazvao je požar na dva rezervoara za naftu, navodi se u izveštaju vojske.

„Zadatak su izvršile snage Službe bezbednosti Ukrajine i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u saradnji sa Oružanim snagama“, navedeno je.

Generalštab je naglasio da Ukrajina nastavljaju da uništava vojno-ekonomski potencijal ruske vojske kako bi naterala Rusiju da odustanu od rata.

Jedan vozač povređen je u napadu ukrajinskog drona u Belgorodskoj oblasti, a pomoć mu je ukazana na licu mesta, objavio je na Telegram kanalu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

PROČITAJTE JOŠ

„Dronovi Oružanih snaga Ukrajine pogodili su dva naselja u Belgorodskoj oblasti, a u selu Saltikovo pogođen je putnički automobil. Pomoć je ukazana na licu mesta“, napisao je on.

Jedna osoba takođe je povređena u napadu ukrajinskih dronova u Orolskoj oblasti, rekao je guverner Andrej Kličkov, prenosi Interfaks.

Takođe je rekao da je 17 dronova oboreno iznad regiona i da su dva udarila u stambenu zgradu u okrugu Bolhovski.

BONUS VIDEO N1 Studio Live: Razmena zarobljenika izmedju Amerike i Rusije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar