Foto: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je danas da je Ukrajina zarobila 100 ruskih vojnika u Kursku.

Na snimku postavljenom na Telegram nalogu ukrajinskog predsednika, prikazano je kako Sirski obaveštava Volodimira Zelenskog o novim informacijama o operaciji u Kursku.

Zelenski je rekao da su snage Kijeva nastavile da napreduju u pograničnom regionu i da su se od početka dana pomerile napred za jedan do dva kilometra u različitim pravcima.

– Jutarnji izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog o situaciji u svim važnijim pravcima, posebno u oblastima Toreck i Pokrovsk, kao i o operaciji u regionu Kursk. Ne zaboravljamo ni na trenutak naš istočni front. Naložio sam glavnokomandujućem da ojača ovaj pravac koristeći opremu i zalihe koje trenutno obezbeđuju naši partneri. Napredujemo u Kurskoj oblasti, jedan do dva kilometra u raznim oblastima od početka dana. Zarobili smo više od 100 ruskih vojnika tokom ovog perioda. Zahvalan sam svima koji su uključeni! – poručio je Zelenski.

Ranije danas je objavljeno da je Ukrajina izvršila napade na Kursk, Voronjež i Nižnji Novgorod, kao i da je oboren ruski avion su-34.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar