Foto: Miloš Lazić/Nova.rs

Nikšićanin Strahinja Koprivica, sin dugogodišnjeg policijskog funkcionera u penziji Duška Koprivice, uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da se u dužem vremenskom periodu bavio švercom droge i tovara cigareta, pišu Vijesti.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i visokopozicionirani pripadnik kriminalnog škaljarskog klana Igor Krstović, koji je krajem marta uhapšen u Budvi i nalazi se u spuškom pritvoru, prenose Vijesti.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) uhapsili su danas i Blaža Đurkovića, Nikolu Vukotića i Marinka Koprivicu za koje se veruje da su bili članovi ove kriminalne organizacije i da su imali jasna zaduženja u klanu.

SPO satima pretresa kuću i objekte Koprivica u nikšićkom naselju Duklo, ali i drugih članova ove organizovane kriminalne grupe, a osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo – stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i trgovina cigaretama.

Na spisku za hapšenje napisana su imena pet osoba zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili trgovinom droge i velikih količina cigareta od Podgorice preko Nikšića do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Prema podacima „Vijesti“, SPO je zbog akcije blokirao i nekoliko ulica u Nikšiću, a u toku je i popis velike imovine za koju se veruje da je u pojedu porodice Koprivica.

Ime osumnjičenog Strahinje Koprivice godinama se pominje u policijskim dokumentima, a njegovo ime naveo je i zaštićeni svedok Jadranko Jonski tvrdeći da je Nikšićanin navodno bio jedna od meta tri kriminalne grupe na čijem čelu su bili Ranko Radulović, Erogen Brajović i Igor Vukotić.

Jonski je pred većem Višeg suda u septembru 2020. godine do detalja ispričao što su sve bili planovi kriminalne organizacije i koje su im bile uloge. Prema tom svedočenju, mete Kotoranina Igora Vukotića bili su bivši službenici bezbednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin Strahinja.

„Vijesti“ su još u maju ove godine na osnovu skaj podataka objavile da „izvesne Koprivice iz Nikšića“ rukovode švercom cigareta iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini (BiH).

Tada su „Vijesti“ objavile i da su pripadnici te grupe „sa Strahinjom iz Nikšića“ pregovarali da im do granice sa Bosnom i Hercegovinom obezbedi siguran prolaz kombi vozila natovarenih cigaretama.

U tom kontekstu sigurne linije na relaciji Nikšić – Trebinje pominju da Koprivice, te da za obezbeđivanje prolaza po paketu cigareta naplaćuju devet evra od Podgorice do Nikšića i još po šest do granice sa BiH.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar