Foto:Niall Carson / PA Images / Profimedia

Donald Tramp će verovatno pobediti na američkim predsedničkim izborima 5. novembra, izjavio je bivši britanski ambasador u Vašingtonu u Vašingtonu Kim Daroč. Uprkos tome što je, prema procenama gotovo svih analitičara, Kamala Haris pobedila Trampa u debati i njenom liderstvu u anketama, Daroč smatra da se nije bavila sa dva najvažnija problema.

Podsetimo, Kim Daroč je podneo ostavku na mesto britanskog ambasadora u SAD, nakon što je u javnost „procureo“ njegov izveštaj namenjen britanskoj vladi, u kojem Trampa naziva nesigurnim i nesposobnim.

Britanski lord smatra da će Mičigen, Pensilvanija i Viskonsin, koje je 2020. osvojio Džo Bajden, biti ključni za pobedu na izborima za predsednika SAD, a sada će se te države, smatra on, vratiti Trampu ukoliko Haris ljudima ne ponudi „jasnu, konkretnu, ciljanu politiku vraćana radnih mesta i unese nadu  u njihove uništene kvartove“.

Foto:Jonathan Hordle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Druga greška je što se Kamala Haris krije od medija, ponavljajući grešku Hilari Klinton, smatra Daroč.

„Danas, sada daleke 2016. godine, Tramp je uvek i svuda bio prisutan. Prihvatio bi svaki poziv. Čak bi, nepozvan, telefonirao jutarnjim vestima da iznese svoje stavove o dnevnim pitanjima. Nasuprot tome, Hilari Klinton je isključila medije i – izgubila“.

PROČITAJTE JOŠ:

Budući da veruje da će se Tramp vratiti u Belu kuću, lord Daroč smatra kako bi britanski premijer Kir Starmer, koji se u četvrtak sastao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i drugim vodećim demokratama u Vašingtonu, trebalo da dogovori sastanak sastanak i sa Trampom i njegovim timom, kako bi pre izbora izgradio veze sa obe strane.

Daroč, koji je i dalje cenjena osoba u diplomatskim krugovima s obe strane Atlantika, kaže da je Tramp sada „manje moćan i sposoban“ nego 2016., ali dodaje da je „još uvek je sposoban da se poveže sa zapostavljenima i radničkom klasom.“

BONUS VIDEO: Novi pokušaj atentata na Trampa na Floridi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare