Majk Linč, britanski tehnološki preduzetnik Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Italijanske vlasti "istražuju izazivanje brodoloma i više tačaka za ubistvo iz nehata" nakon što je superjahta Bajesijan potonula kod obala Sicilije, objavljeno je danas. U međuvremenu je nađeno i šesto telo u potopljenoj jahti.

Tužilaštvo koje predvodi Ambrođo Kartozio, istražuje zašto se luksuzno plovilo prevrnulo kod obale u blizini Palerma u ponedeljak nešto pre 5 sati ujutro. Istražitelji istražuju krivična dela „izazivanje brodoloma i višestruko ubistvo iz nehata”, prenose italijanski mediji.

Za sutra ujutru je najavljena konferencija za novinare iz tužilaštva na kojoj se očekuje više detalja.

Izazivanje brodoloma je posebno krivično delo prema italijanskom krivičnom zakonu i oni koji budu proglašeni krivim za provociranje ili izazivanje brodoloma mogu se suočiti sa kaznom do 12 godina zatvora, prenosi Dejli mejl.

Istražitelji su pregledali video-snimke i fotografije snimljene u noći oluje na kojima se vide poslednji minuti broda, kao i snimak bezbednosne kamere iz luke.

Italijanski sajt Palermo Today saopštio je da su zvaničnici obalske straže posetili sve kuće i javna mesta sa nadzornim kamerama usmerenim na more u toj oblasti.

Spasavanje putnika sa jahte kod Sicilije Foto: Italian Coast Guard via AP, HO

Tužilaštvo takođe razmatra radnje i odluke koje su doneli kapetan Bajesijana Džejms Katfild (51) i Metju Grifit (22), za koga se smartra da je prvi oficir.
Prijavljeno je da je g. Katfilda ispitivao tim tužioca najmanje dva sata.

Podsetimo, izvučeno je svih šest tela iz potopljene jahte, među kojima je i telo vlasnika jahte britanskog preduzetnika milijardera Majka Linča.

Kuvar broda Rekaldo Tomas pronađen je mrtav u vodi ubrzo nakon što se brod prevrnuo u ponedeljak.

Četiri tela su izvukli specijalisti ronioci u sredu, a peto je doneto u luku u četvrtak.

Pročitajte još:

Identifikovani su kao britanski tehnološki tajkun Majk Linč, predsednik Morgan Stenli internešenela Džonatan Blumer i njegova supruga Džudi, advokat Kliford Čens Kristofer Morvilo i njegova supruga dizajnerka nakita Neda.

U međuvremenu je javljeno i da je nađeno telo Hane Linč (16), Linčove ćerke.

Očekuje se da će tužilac uskoro naložiti obdukciju tela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar