Hamas Foto:APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tela šestoro talaca koje je oteo Hamas 7. oktobra prošle godine pronađena su u tunelu u području Rafe u Pojasu Gaze, saopštila je danas izraelska vojska.

U Izrael su vraćena tela Karmel Gat, Eden Jerušalmi, Herša Goldberg-Polina, Aleksandra Lobanova, Almog Sarusi i Ori Danina, navodi se u saopštenju vojske, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden nešto ranije je rekao da su izraelske snage pronašle tela šestoro talaca u tunelu ispod Rafe, uključujući Herša Goldberg-Polina koji je imao dvostruko, izraelsko-američko državljanstvo.

“Ja sam slomljen i ogorčen”, rekao je Bajden, dodajući da će on i ostali Amerikanci u svojim molitvama misliti na njegove roditelje, preneo je Tajms of Izrael.

Bajden je dodao da je neumorno radio na tome da se Herš bezbedno vrati, i da je zato slomljenog srca zbog vesti o njegovoj smrti.

“Lideri Hamasa će platiti za ove zločine, budite sigurni. Mi ćemo nastaviti da neprekidno radimo na sporazumu da obezbedimo oslobađanje preostalih talaca”, kazao je američki predsednik.

PROČITAJTE JOŠ

Porodica Goldberg-Polin potvrdila je smrt svog sina u objavi na Fejsbuku i zahvalila svima na ljubavi i podršci.

Oni su zamolili za privatnost u ovom teškom trenutku.

Herš Goldberg-Polin, koji je rođen u Kaliforniji, otet je dok je pokušavao da pobegne od terorista koji su upali na muzički festival Nova u oktobru prošle godine, a u eksploziji granate razneta mu je ruka.

On se video na jednom propagandnom snimku Hamasa snimljenom u aprilu ove godine.

BONUS VIDEO Vlade Radulović: Direktan sukob Izraela i Irana bi značio direktan sukob Amerike i Irana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar