Foto: Robson90 / Shutterstock

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici kantonalne policije uhapdili su direktora komunalnog preduzeća "Rad" Nijaza Salamovića i Reufa Sulejmanovića, bivšeg predsednika Nadzornog odbora.

Iz Tužulaštva Kantona Sarajevo saopšteno je da je pod istragom još šest osoba, među njima i bivša direktorka i članovi Nadzornog odbora u ovom komunalnom preduzeću.

Svi oni osumnjičeni su da su u protekle tri godine nezakonito imenovali Salamovića, prvo za izvršnog direktora, a potom i za direktora preduzeća, iako nije ispunjavao uslove za ove pozicije, navedno je u saopštenju.

Salamanović je imenovan na direktorsku poziciju i pored upozorenja Kancelarije za borbu protiv korupcije na nepravilnosti prilikom imenovanja.

Tako su Salamoviću, koji se sumnjiči da je u celom postupku fingirao i radni staž i radno iskustvo na rukovodećim poslovima, omogućili nezakonitu korist u iznosu od oko 120 hiljada maraka (više od 60 hiljada evra), koju je ostvario obavljajući funkcije koje nije mogao niti smeo da obavlja.

Posle kriminalističke obrade u MUP Kantona Sarajevo, svi uhapšeni će biti predati u nadležnost kantonalnog tužilaštva.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare