Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Među brojnim provedenim građanima Crne Gore na sinoćnjim protestima našla se i Ksenija Mandić Kljajić, sestra jednog od lidera crnogorske opozicije Andrije Mandića.

Ksenija, sestra predsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića, sinoć je na mirnom protestu bila u društvu poslanice Marine Jočić koja je potom uhapšena u Podgorici.

Međutim kada je Ksenija dostavljala lekove za uhapšenu narodnu poslanicu, iz policije su rekli da „mora i ona da ostane u pritvoru“.

O hapšenju Mandićeve javljeno je na Fejsbuku.

I sestra Andrije Mandića Ksenija Mandic Kljajic, privedena u CB Podgorica!

Posted by Slaven Radunovic on Среда, 24. јун 2020.

Andrija Mandić, koji se nalazi u Beogradu, na VMA, obratio se iz bolničke sobe nakon snimaka haosa iz Budve i hapšenja funkcionera, i pozvao režim da što pre oslobodi nevine uhapšene,a kolege iz opozicije da zajedno sednu za sto i krenu u zajedničku akciju.

МАНДИЋ СА ВМА: ОПОЗИЦИЈА ХИТНО МОРА ДА ЗАЈЕДНИЧКИ ОДГОВОРИ НА ТЕРОР У БУДВИ! “Ово је онај моменат када је неопходно да сви станемо једни уз друге, да лидери и други представници опозиције дају заједнички одговор и кренемо у конкретну акцију”, казао је Мандић. Мандић је такође затражио да га одмах тестирају на коронавирус и отпусте са ВМА како би чим прије отпутовао за Црну Гору!

Posted by Demokratski front on Среда, 24. јун 2020.

Podgorička policija je saopštila da je uhapšeno 18 osoba zbog, kako se naavodi, neprijavljenog javnog okupljanja.

„Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice“, kaže se u saopštenju.

„Policija je primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila sredstva prinude – hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nakon eskalacije situacije u Budvi kada je policija intervenisala prtitov okupljenog naroda i bacila suzavac, protesti su se prelili i na druge gradove širom Crne Gore uključujući Podgoricu, Nikšić, Berane, Bar i druge.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar