Helikopter, nesreća
Ilustracija: Shutterstock

Helikopter u kojem je bilo više vojnih zvaničnika, uključujući i šefa vojnih snaga generala Fransisa Omondija Ogole, srušio se na zapadu zemlje, javio je za Frans pres jedan policijski izvor.

„Helikopter se posle pada zapalio, a u njemu je bilo više od deset komandanata visokog ranga, uključujući i generala Ogolu“, rekao je za Frans pres visoki oficir nacionalne policije.

Pet vojnika je nastradalo, rekao je za Rojters izvor iz policije koji je želeo da ostane anoniman. Još tri vojnika u helikopteru su povređena i prebačena u bolnicu, naveo je on.

Predsednik Kenije Vilijam Ruto sazvao je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost posle udesa vojnog helikoptera na zapadu zemlje, saopštilo je predsedništvo.

Portparol predsedništva je preko mreže Iks saopštio da je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost sazvan za večeras u Najrobiju posle udesa helikoptera Kenijskih oružanih snaga u okrug Elgejo-Marakvet, na 400 kilometara severozapadno od Najrobija.

On je dodao da su vojni zvaničnici bili u toj zoni u bezbednosnoj misiji zato što su vojnici Kenijskih oružanih snaga raspoređeni u toj obalsti, gde deluju banditske grupe.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar