Princeza Kejt Midlton Foto:Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP

Kejt Midlton, princeza od Velsa, u emotivnoj ispovesti pred kamerama objavila je da ima rak i da je zbog toga podvrgnuta terapiji. Ono što je mnogima promaklo u snimku koji je obišao svet jeste drhtanje ruku princeze kada govori o svojoj deci.

Kejt Midlton objavila je u petak uveče da je u ranoj fazi lečenja karcinoma koji joj je dijagnostifikovan nakon abdominalne operacije u januaru, kao i da je podvrgnuta „preventivnoj“ hemoterapiji.

Princeza od Velsa je u video poruci, što je njeno prvo pojavljivanje u javnosti od januara, rekla da je otkriće bolesti bilo „veliki šok“ posle nekoliko veoma teških meseci.

Kejt je kazala da su ona i princ Vilijam „činili sve što mogu da obrade i upravljaju ovim privatno zbog njihove mlade porodice“.

„U januaru sam bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu, a tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim zbog toga mi je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog tretmana. Vilijam i ja smo se trudili da ovo procesuiramo privatno, zbog naše mlade porodice. Bilo je teško objasniti ovo  Džordžu, Šarlot i Luiju na način koji je prihvatljiv za njihove godine, ali i da ih uverim da ću biti dobro“, rekla je Kejt i u tom momentu na snimku se vidi kako joj ruka drhti, što je pokušala da sakrije.

Objasnila je da se sada oseća dobro i da jača svakim danom.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim. Imati Vilijama pored mene takođe je velika podrška i utha. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboje znači mnogo. Nadamo se da ćete to razumeti, kao porodica, sada nam treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman“, navela je Kejt.

Ona je poručila obolelima od raka da ne gube nadu jer nisu sami.

Ubrzo su se ona i Vilijam oglasili novim saopštenjem, navodeći da su zahvalni zbog velike podrške koju dobijaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar