Donald Tramp
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Trump osudio je odluku aktualnog predsednika SAD Džozefa Bajdena da pošalje kasetnu municiju Ukrajini, u okviru novog paketa pomoći toj zemlji, i upozorio da bi takav potez mogao da dovede do Trećeg svetskog rata.

„Džozef Bajden ne bi trebalo da nas vuče ka Trećem svetskom ratu slanjem kasetne municije u Ukrajinu – on bi trebalo da pokuša da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje koje uzrokuje nesposobna administracija“, naveo je Tramp u saopštenju, koje je objavljeno iz njegove kampanje.

Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci/AP Photo/Andrew Harnik

On je dodao da će neeksplodirana kasetna municija „ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i decu u decenijama koje dolaze, dugo nakon rata“, preneo je američki NBC.

On je kritikovao Bajdena jer je intervjuu za CNN tokom vikenda priznao da je razlog za slanje kasetne municije to što SAD nemaju dovoljno municije.

Pročitajte još...

„Veliko kršenje poverljivih informacija“, rekao je Tramp, koji je u junu optužen po 37 saveznih tačaka povezanih sa više od 100 poverljivih dokumenata koji su pronađeni u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago prošle godine.

Petagon je nedavno objavio odluku o slanju kasetne municije, a bivši potpredsednik SAD u Trampovoj administraciji Majkl Pens podržao je taj potez.

BONUS VIDEO Podignuta optužnica protiv Trampa – okupljeni u Njujorku pozdravili odluku suda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar