Foto: JEFF SWENSEN / Getty images / Profimedia

Bivši predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da je atentat na njega u Pensilvaniji, kada je lakše povređen, bio nadrealno iskustvo i da bi "trebalo da je mrtav, ali da je srećom, još uvek ovde".

Tramp je u intervjuu za Njujork post koji je dao tokom leta za Milvoki, gde se od danas do četvrtka održava konvencija republikanaca, naveo da mu je lekar u bolnici rekao da nikada nije video ništa slično i da je „to pravo čudo“.

„Ne bi trebalo da sam sada ovde, trebalo bi da sam mrtav. Srećom, još uvek sam ovde“, rekao je Tramp.

Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Dodao je da ga agenti Tajne službe izveli sa govornice u Pensilvaniji iako je želeo da nastavi svoje obraćanje okupljenim pristalicama, ali da je upozoren da nije bezbedno i da moraju da ga odvedu u bolnicu jer je krvario. Tramp je istakao da je bio zadivljen kako su agenti brzo reagovali čim je pucnjava počela.

Foto: alex wroblewski / AFP / Profimedia

Dodao je da su agenti intervenisali tako odlučno i žestoko da su mu cipele spale s nogu i tako objasnio zašto se na snimku tokom i posle pucnjave, dok su agenti pokušavali da ga odvedu sa bine, može čuti kako on kaže: „Sačekajte, želim da uzmem svoje cipele“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tramp je pohvalio osoblje Tajne službe zbog toga što je napadač, lociran na oko 120 metara od govornice, efikasno neutralisan. Istakao je da ceni poziv koji je dobio od američkog predsednika Džozefa Bajdena, opisujući to kao „dobar i veoma lep gest“.

Prema rečima bivšeg američkog predsednika, njihovo rivalstvo od sada bi moglo da bude civilizovanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar