Donald Tramp Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp izjavio je da je, posle pokušaja atentata u kojem je u subotu lakše povređen, potpuno izmenio govor koji će održati u četvrtak, poslednjeg, četvrtog dana republikanske konvencije u Milvokiju i naveo da će pozvati na novi napor ka nacionalnom jedinstvu.

Tramp je u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Washington Examiner rekao da želi da iskoristi istorijski trenutak i ujedini zemlju.

„Govor koji sam planirao da održim u četvrtak trebalo je da bude zaista snažan. Da se ovo nije dogodilo (pokušaj ubistva u Pensilvaniji), to bi bio jedan od najneverovatnijih govora usmeren uglavnom na politiku predsednika Džozefa Bajdena. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor“, rekao je Tramp.

PROČITAJTE JOŠ:

Naveo je da će govor odražavati njegovo uverenje da je napad na skupu u Pensilvaniji potpuno promenio tok izborne kampanje, što su već potvrdili i republikanci i demokrate.

Tramp je rekao da će njegov govor biti odgovor na trenutak koji je nametnula istorija.

„Ovo je prilika da ujedinimo zemlju, čak ceo svet. Govor će biti značajno drugačiji od onoga koji je planiran pre dva dana“, istakao je Tramp.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare