Foto: Shutterstock

Matrijarh domaćinstva koji insistira na hranjenju posetilaca, posebno mladih, jedan je od najtrajnijih američkih stereotipa. Ali 87-godišnja žena iz Brunsvika, u državi Mejn, nedavno je dovela taj stereotip do krajnosti tako što se navodno borila protiv tinejdžera koji je provalio u njen dom, a zatim mu dala grickalice kada je rekao da je gladan dok ga je poslala na put.

Mardžori Perkins je u središtu jedne od najnovijih čudnih priča koje su izašle iz sistema krivičnog pravosuđa SAD. Spavala je u svojoj kući oko 2 sata ujutro 26. jula kada se probudila, videla 17-godišnjeg dečaka koji joj je kosio travu kako stoji iznad nje, i čula ga kako govori: „Idem da te isečem“, kaže medijima.

„Pomislila sam u sebi: ’Ako će on da seče, ja ću da šutnem‘“, rekla je Perkins za sajt. Tako je bivša učiteljica u osnovnoj školi ustala i krenula je da obuje cipele, ali je tada tinejdžer počeo da je udara, prenosi Gardijan.

Perkins je donekle usporila napad tako što je zgrabila stolicu i koristila je kao štit, a ona je počela da vrišti za pomoć. Ipak, niko drugi nije bio u kući ili oko nje da je čuje. Tinejdžer ju je gurnuo i više puta udario, zadavši joj bar jedan udarac u čelo od čega je ostala modrica.

U međuvremenu, Perkins ga je šutnula i sa stolicom sprečila da joj se približi, rekla je medije.

Dečak se na kraju umorio, ostavio je samu i otišao u kuhinju, priseća se Perkins. Tada je shvatila da on ne nosi pantalone ili cipele. Nagomilao ih je pored noža koji je pripadao njemu i Perkinsove prozorske jedinice za klimatizaciju, koju je uklonio da stvori otvor kroz koji je mogao da provali.

„Moraš da izađeš. Potrebna ti je pomoć“, rekla je Perkinsova – koja je otključala svoja ulazna vrata – dečaku.

Prema onome što je Perkins rekla, on je odgovorio da je „bio strašno gladan i da nije imao šta da jede neko vreme“.

Perkins je odgovorila dajući mu kutiju putera od kikirikija i krekera od meda. Takođe mu je dala dve mandarine i par flašica za proteinski šejk.

PROČITAJTE JOŠ:

Tinejdžer je prihvatio Perkinsove ponude i čak je počeo da jede neke od njih. Dok je dečak bio ometen, Perkins je rekla da je zgrabila svoj telefon i pozvala hitnu „što je brže mogla“.

Dečak je otišao pre dolaska policije. Ali policajci su mu ušli u trag nekoliko blokova dalje uz pomoć policijskog psa, uhapsili ga i zatvorili u pritvorski centar za omladinu pod optužbom za provalu, pretnje kriminalom i napad.

On se takođe suočava sa optužbom da je konzumirao alkohol kao maloletnik jer je kod sebe imao flašu vode punu alkohola kada je uhapšen.

Perkinsova je rekla da se nada da će dečaku biti pružena sva pomoć koja mu je potrebna da vrati svoj život na pravi put. Rekla je da bi uradio „prokleto dobar posao“ kada bi pokosio njen travnjak.

Takođe je rekla da je zahvalna što nije bila teže povređena tokom provale jer ostaje aktivna držeći časove plesa.

Dok je razgovarala za medije, Perkinsova je htela da podstakne ljude da se uvere da su njihove jedinice za klimatizaciju prozora pravilno obezbeđene kako ne bi pružile priliku provalnicima. Ona je dodala da joj je od tada komšija dao palicu za zaštitu, dok joj je radnik ojačao klimu.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar