Foto: Avon and Somerset Constabulary / / SWNS / Profimedia

Tinejdžer je osuđen na doživotni zatvor nakon što je majka pozvala na policiju kada je on nasmrt izbo tinejdžera u Somersetu.

Džošua Delbono (19) ubio je Čarlija Bejtsa nakon što je u julu prošle godine na parkingu u Radstoku izbila tuča između dve grupe.

Delbonova majka je nazvala 999 kada se njen sin vratio kući u Frome, navodi se na sudu u Bristolu. Posle sedam sati većanja, porota je danas proglasila Delbona krivim za ubistvo.

Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora sa minimalnom 21 godinom zatvora koje mora da odsluži.

Foto: Avon and Somerset Constabulary / / SWNS / Profimedia

Delbono je priznao da je nožem izbo Čarlija, ali je negirao da ga je ubio – to je učinio da bi odbranio prijatelja, tvrdi Delono.

Sud u Bristolu čuo je kako se ubistvo dogodilo nakon što su se dve grupe tinejdžera posvađale na parkingu oko 18.30 31. jula.

Žrtva je bila sa grupom od šest prijatelja u trenutku kada su se dva automobila – jednim kojim je upravljao Delbono – zaustavila na parkingu.

Čarli je dugo imao loše odnose prema jednom članu grupe optuženog zbog navodnog duga od 20 funti, čula je porota. Ali nije poznavao Delbona. Ali u roku od pet minuta, dve grupe su razmenile uvrede dok je Delbono bio u vozilu pre nego što je izašao držeći nož.

Delbono je nekoliko puta zabio oružje u mladića. Naveo je da su tri mladića naletela na njega, a on se branio.

„Nemoj se više zezati sa nama“, rekao je žrtvi dok je ležao krvareći na betonu, tvrdi svedok.

Bolničari su pronašli Čarlija teško povređenog, ali su ga na licu mesta proglasili mrtvim. U izveštaju patologa se navodi da je zadobio ubodnu ranu u grudi i ranu na ruci.

PROČITAJTE JOŠ:

Delbono se vozio pola sata do jezera Širvoter blizu Vorminstera u Viltširu da bi bacio nož i spalio deo svoje odeće pre nego što je krenuo kući.

Šest sati nakon uboda nožem u 12:45, Delbonova majka je nazvala hitnu i rekla im: „Moj sin je nekoga ubio. On je sada u mojoj kući. Ne mogu da ga pustim nigde“, rekla je ona i dodala da joj je muka od onoga što je uradio.

Foto: Avon and Somerset Constabulary / / SWNS / Profimedia

Delbono je bio svestan da je njegova mama pozvala policiju, čuo je sud.

„Da, rekla sam mu da to moram da uradim“, rekla je ona.

Tinejdžer je u istom pozivu rekao da je ubo Čarlija, ali nije bio siguran gde je nož pao jer ga je „bacio u vazduh“.

Glavni inspektor Mark Almond iz tima za istragu velikih zločina u policiji Ejvona i Somerseta rekao je: „Veći deo ovog suđenja Džošua Delbono je tvrdio da je ubo Čarlija, ali da je to bilo sredstvo da odbrani svog prijatelja. Jedna od lekcija za mlade je o opasnostima nošenja noževa. Nacionalno vidimo da je to problem i mislim da svaki mladić koji nosi nož, stvara problem. Ali Džoš Delbono je ušao u borbu koja nije uključivala nikakvo oružje“.

„Ubacio je nož u raspravu i neko je izgubio život i sada će provesti nekoliko godina u zatvoru“, dodao je.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar