Foto:EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Porodica čoveka koji je pronađen mrtav poziva na federalnu istragu o njegovoj smrti, tvrdeći da policijsko objašnjenje da "nije bilo prljave igre" ne drži vodu. Nedavno objavljeni nezavisni izveštaj o obdukciji tela Rašima Kartera otkrio je da mu je telo obezglavljeno, što ukazuje na jezivo ubistvo.

Ranije je prijavio da je bio na meti grupe belaca koji su ga pratili uzvikujući rasne psovke. Njegova porodica sada poziva Ministarstvo pravde SAD da otvori saveznu istragu o njegovoj smrti.

Tokom konferencije za novinare, advokat Ben Kramp je izjavio da „ovo nije bilo prirodno ubistvo. Ovo nije prirodna smrt. Ovo je mladić koji je ubijen“.

Porodica traži pravdu za Kartera i želi da odgovorni za njegovu smrt budu pozvani na odgovornost.

„Ovo ne izgleda kao čin samo jednog pojedinca“, rekao je Kramp tokom konferencije za novinare. „To je nekako u skladu sa onim što je Tifani rekla, bila je rulja koja je jurila njenog sina pre nego što je nestao“.

Rašim Karter, crnac iz Misisipija, tvrdio je da je bio na meti belaca u svojoj zajednici, a samo nekoliko dana nakon što je majci i policiji otkrio zabrinjavajuću situaciju, nestao je u oktobru 2022. godine.

Kartera su navodno pratili i maltretirali, pre nego što je pronađen mrtav u šumovitoj oblasti u blizini Tejlorsvila, Misisipi.

Njegova porodica je skeptična prema postupanju organa za sprovođenje zakona u slučaju i angažovala je privatnog istražitelja, koji je izneo neke uznemirujuće navode, uključujući mogućnost sakaćenja genitalija.

Kada je Rašim Karter u panici pozvao svoju majku, rekao joj je da ga neki belci prate u tri kamiona i viču rasne klevete, a on se plašio da će ga povrediti, izvestila je Majka Džons.

Njegova majka, Tifani Karter, ostala je na telefonu s njim dok je odlazio u policijsku stanicu Tailorsvil po pomoć.

Čula je kako je rekao policajcima da ga prate i zamolio ih da se vrate do njegovog hotela u Lorelu, ali je policajac odbio jer je Laurel van njihove nadležnosti.

Čula je da neko kaže da ne može da ostane na stanici, da mora da ode.

Tifani Karter nije verovala u šerifovo objašnjenje da je njen sin zalutao na nečiju zemlju i umro.

Kada je pronađeno Karterovo telo, šerifska kancelarija okruga Smit je prvobitno rekla da nema razloga da se veruje da je u njegovu smrt umešana lažna igra, tvrdnju koju porodica osuđuje.

PROČITAJTE JOŠ:

Nezavisna obdukcija je otkrila da je Karterova glava odsečena od njegovog tela.

Medicinski veštak je zaključio da uzrok i način smrti nisu mogli biti utvrđeni zbog stanja posmrtnih ostataka u vreme obdukcije i znakova aktivnosti životinja na posmrtnim ostacima.

Izveštaj sa obdukcije takođe je ukazivao na prelome Karterovih kostiju, ali nije detaljno naveo koliko su prelomi bili čisti.

Izveštaj takođe nije pružio ubedljive dokaze u vezi sa tvrdnjama o sakaćenju genitalija, pošto je medicinski islednik dobio samo kosti.

Advokat je naveo da lobanja nije sadržala zube.

Ali porodični privatni istražitelj izneo je uznemirujuće navode, uključujući da su Karterove kosti polomljene u glatkim posekotinama, što je verovatno u suprotnosti sa napadom životinje, i da je njegov odsečeni penis pronađen razgrađen u ustima.

Ovi navodi nisu potvrđeni nalazom obdukcije.

Advokat Ben Kramp pozvao je američko Ministarstvo pravde da otvori saveznu istragu o Karterovoj smrti.

Istražni biro Misisipija pomaže u istrazi Karterove smrti, a istraga se nastavlja.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar